Thorir Hergeirsson mener Betina Riegelhuth, Kamilla Sundmoen og Anja Edin har fått et perfekt utviklingsløp i Storhamar, slik klubben har utviklet seg sportslig.
HAMAR: I går var den norske landslagssjefen i håndball på klubbesøk hos Storhamar i Prestrudhallen. Først og fremst for å treffe de aktuelle landslagsspillerne der de er til daglig, men også for å lufte noen tanker med Arne Senstad om hvordan de ser på spillerne, hvilke roller de har i et landslag - og samarbeide om felles interesser.
Som regel veldig enige
- Erfaringene tilsier at vi som regel er veldig enige og ser de samme styrker og utviklingsbehov, sier landslagssjefen til HA-sporten.
Han synes Storhamar har hatt en gledelig sportslig utvikling, og at klubben har gitt et ultimat utviklingsløp for landslagsspillerne.
- Storhamar er opp mot de aller beste i Norge, og for laget og spillerne er det et stort pluss at de har fått spille E-cup. Med det har de kommet et steg videre, mener Hergeirsson.
Han hadde trioen Anja Edin, Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth på landslagssamling tidlig i påsken, og landslagssjefen sier at de la inn et ekstra pluss i sine prestasjoner der.
- Når landslaget skal tas ut, vil det til slutt bli spørsmål om spilletype og spisskompetanse i forhold til de andre kandidatene, sier Hergeirsson.
Gå foran i treningsarbeidet
Pågangsmot, lyst og vilje er viktige nøkkelord for landslagssjefen, og han forventer at de landslagsaktuelle Storhamar-jentene skal gå foran i treningsarbeidet i klubben sin.
- Det er på klubblaget spillerne utvikler seg, og vi krever at de legger ned mer arbeid og struktur i treningsarbeidet. Dermed blir de et lite ekstra treningsmiljø, og det er bra for klubben også.
Litt om spillerne
Hergeirsson betegner Storhamar-trioen som tre spennende spillere, og at Kamilla og Betina akkurat nå er mest aktuelle for rekruttgruppa. Men det avhenger av utviklingen de får som spillere.
- Kamilla har hatt en fin utvikling og har fått en ny vår og ny motivasjon. Hun har sin styrke i farten, er en ekstrem fartssetter og er god på små flater. Men bør jobbe mer med å få fram et godt skudd og bruke det.
- Anja har vært litt ujevn blant annet på grunn av sjukdom, men er god på sitt beste. Må jobbe med stabilitet og forsvarsarbeidet, men det vet jeg at hun gjør.
- Betina er skyttertypen vi leter etter. Hun er den råeste skyttertypen av de tre. Hun har en rå treningsvilje, men må jobbe med valgene hun gjør som skytter.
Thorir har også merket seg Maja Jakobsen, men betrakter henne som en framtidsspiller, som i første omgang skal fullføre juniorløpet.
- Ser du andre aktuelle Storhamar-spillere?
- Foreløpig er det de vi har nevnt, men vi ser også at når noen først bryter isen, så er det ofte flere som kommer etter, sier Hergeirsson.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00