HAMAR: Det gror godt bak bronsejentene på seniorlaget. Og treneren for J16, Atle Bronkebakken, forteller at rekrutteringen i klubben er økende over hele linja.
Stabilt lag
- Klubben opplever en voldsom rekruttering. Og det er håndballkyndige trenere hele veien. Det at Reidar Møistad kommer inn og kan følge opp talentene er veldig positivt. Nå blir det en rød tråd i arbeidet, sier Bronkebakken til HA-sporten.

Laget hans skal i helgen ut i sluttspill i Postenligaen. Bare seks lag fra hele landet er kvalifisert, etter å ha spilt innledende kamper gjennom vinteren. Storhamar vant sin pulje.
- Styrken vår er først og fremst et stabilt lag. Vi har ikke de største stjernene som banker inn åtte-ti mål i hver kamp. Toppnivået vårt er veldig høyt, når alle drar i samme retning. Vi har noen potensielle framtidige A-lagsspillere, tror Bronkebakken.

- Må skjønne tidlig
Han kommer med følgende oppfordring:

- Det kreves møysommelig arbeid, og mye trening og prioritering for å nå opp. Det er også en mental utfordring. Jentene må skjønne tidlig hva som skal til.
Noen av jentene har allerede fått hospitert på trening med A-laget.
- Det er først og fremst på det fysiske forskjellen er størst. At de får være med å kjenne på nivået er veldig positivt. At for eksempel Izabela Duda har vært med oss, er veldig inspirerende.

Ikke hvert år
Bronkebakken tror Storhamar har gode muligheter i Oppsal Arena.

- Vi må jo tro på at vi kan vinne. Men målet er å nå en semifinaleplass. Så får vi se hva som skjer om vi klarer det. Vi vet det blir tøft, men vi har gode sjanser.
Elverums G16-lag skal også spille i sluttspillet. Det er ikke hvert år det er lag fra Hedmark og Oppland med.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00