SKIEN: Hvis Storhamar greier å slå Gjerpen med minst tre mål søndag, kan jentene takke Kamilla Sundmoen for sluttspillplassen. Kamilla var nemlig kampens store ener i den første kvartfinalen i går kveld.

Hun prøvde å sette fart på kollegene sine før pause, men ble veldig alene. Storhamar spilte rett og slett dårlig håndball og var solid på etterskudd.

Gjerpen ledet med ni
Gjerpen ledet med ni mål da lagene tok fatt på den siste halvtimen, men da hadde en enda mer temposterk og innsatsvillig Sundmoen fått med seg lagvenninnene sine på jobben.

Sakte, men sikkert, begynte de å innhente Gjerpen-ledelsen, og Storhamar var à jour på 23-23 og 24-24 før noen tekniske feil ødela for å dra seieren i land.
- Men det føles nesten som vi har vunnet, sier Kamilla til HA-sporten etter kampen.
- Slik 2. omgangen ble, så føles det sånn.
På samme måte ble 2. omgangen et antiklimaks for Gjerpen. Da jeg satt og skrev i Skienshallen gikk to av Gjerpen-spillerne forbi meg og den ene sa:
- Det er nesten så jeg føler at vi har tapt…

Oppofrende Kamilla
Og mye av den følelsen fikk de på grunn av Kamilla Sundmoens oppofrende spill. Ikke nok med at hun scoret ni. Hun var også nest sist på flere, og nå er Storhamar-kapteinen helt klar på at de skal gjøre jobben i Prestrudhallen søndag.

- Ja, nå skal vi gå ut i 3-2-1-forsvar, krige som bare det og ta dem hjemme. For nå skal vi til sluttspillet, fastslår Kamilla.
Om timen i Skienshallen i går sier hun:
- I 1. omgang står vi og kaster ball til hverandre 15 meter fra mål og har altfor lite tempo i spillet vårt.
- Hvorfor?
- Jeg tror rett og slett vi var overtente, men etter pause fikk vi i gang tempoet i angrep og en skikkelig fightervilje i forsvar. Det var utrolig moro, og når Betina blir så skuddfarlig som i dag, blir det også mer plass for meg, sier Storhamars energiske spiller.

Flere gode
I starten av kvartfinalen var det Lene Jøranli som holdt Storhamar inne i kampen. Hun kom tilbake med viktige redninger i 2. omgang, og da leverte også Lise Løke en god forsvarskamp. Inger Senstad ofret seg i duellene, og Betina Riegelhuth fikk siktet inn skuddet sitt igjen.

Det var laget som hentet opp sju av ni baklengsmål i 2. omgang, men det var Kamilla Sundmoen som gikk i bresjen for laget sitt.
Og til dere som skal prøve å overtale Storhamar-kapteinen til å fortsette:
Dere har en viktig jobb å gjøre!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00