Selbu - Storhamar 24-33 To av Maja Jakobsens fem scoringer i 2. omgang kom på et veldig viktig tidspunkt da Storhamar banket Selbu 33-24. Selbu-trener Valery Putans skrøt av Maja, og neste sesong er han treneren hennes i Byåsen.
SELBU: Da Storhamar slet en smule i 2. omgang, presenterte Maja Jaokobsen seg. Hun hadde bare scoret ett mål før pause, men da Selbu var i ferd med å spise inn firemålsledelsen fra pause, brukter hun skuddarmen sin slik hun kan.
Etter hvilen scoret Maja fem mål, og var en viktig bidragsyter da Storhamar sikret seg en nimålsledelse på Selbu til søndagens returkamp i kvartfinalesluttspillet.
Putans fornøyd
På sidelinjen gjorde Valery Putians sitt for å coache Selbu-jentene til seier, men han lot seg imponere av Storhamar-spilleren som han har hatt på J90-landslaget i tre år. Neste år spiller hun da også for Putans når han tar over i Byåsen.
- I dag var Maja veldig bra, sier Putans til HA-sporten.
- Hun er en spiller med et stort potensial, bra spilleforståelse og fortsetter å utvikkle seg som håndballspiller. Maja kommer til å bli en forsterkning for Byåsen.
Bruke Maja som back
- Hvordan vil du bruke henne, som back eller ving?
- Hun er veldig dyktig på begge plassene, men jeg vil nok først og fremst bruke henne som back, sier Putins som ser for seg Maja Jakobsen som en kommende A-landslagsspiller - hvis hun har amisjoner om det.
Mange kamper i helgen
I Storhamar har Arne Senstad brukt Maja mye på vingen denne sesongen, og hun har da også sagt at det er som back hun trives best. I går fikk hun anledning til å gå inn mot midten for å skyte, og da prikket hun også inn en del mål etter hvert med kjeva.
Selv var hun bare sånn passe fornøyd med kampen.
- Jeg slurvet for mye, og ble sliten. Jeg merket at jeg spilte seks kamper i Lottocupen i helga i tillegg til treninger mandag og tirsdag - og bussturen hit i dag.
Ikke helt friskmeldt
Storhamar er absolutt på bedringens vei etter å ha vært nede i en bølgedal. Fysisk var det absolutt ikke noe å si på gårsdagens Storhamar-utgave. Men laget har mer å gå på før det slår ut i full blomst.
Storhamar startet begge omgangene så som så. Det var skikkelig vinnervilje i jentene, men i perioder skulle det gå så fryktelig fort. Det produserte også feil, og en del av innspillene på strek var han høyst variabel karakter.
23 tekniske angrepsfeil sier sitt om angrepsbiten, og mange av feilene ble begått da Storhamar-jentene kjørte på med litt for mye fart.
Bra 4-2 i forsvar
Det var ikke bare Storhamar som feilet i angrep. Selbu ble også tvunget til å gjøre feil mye takket være et godt offensivt 4-2-forsvar hos Storhamar. For å billedgjøre akkurat det, kan vi nevne at Marta Tomac scoret 11 mål da Storhamar vant 33-32 i Selbuhallen forrige gang.
I går scoret hun ett...
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00