HAMAR: Storhamars håndballeder Jan Åge Haug synes det er beklagelig at noen skal tape penger på Storhamar. Men han ser ingen vei uten om for klubben enn å gå til Tingretten og be om tvungen akkord i og med fire, fem kreditorer har sagt nei til frivillig akkord.

Det vil i så fall bety at kreditorene kan få 25 prosent av sitt tilgodehavende i stedet for 50 prosent som klubben tilbød.

Håper på kommunen
- For å kunne betjene gjelden vår er vi avhengig av at kommunen gir oss et langsiktig lånet på en million kroner. Det vil forhåpentlig skje i slutten av denne måneden, og det vil ligge til grunn når Tingretten skal vurdere betalingsgrunnlaget for en akkord, sier Haug.

Storhamar-lederen har tatt et skikkelig tak i økonomistyringen i klubben, og han ser for seg at Storhamar Håndball også i 2010 vil måtte snu på krona.
- Det har vært helt nødvendig å bremse for å kunne ta oss inn igjen. Vi var nødt til å renske opp i økonomien for å drive klubben videre økonomisk forsvarlig.
- Vi skylder ikke på noen, men ingen ting vokser inn i himmelen. Det har vært en stor ekspansjon på både medlemmer og lag i Storhamar, men det viste seg også at kostnadsbildet ble større enn inntektsgrunnlaget.

Gjort mange grep
- Sponsormarkedet er blitt hardere og trangere. Vi må skaffe oss alternative inntekter og kjøre med kostnader vi kan forsvare.

- Vi måtte ned i kjelleren for å rydde opp, så får vi se hva vi kommer opp igjen med. Nå er vi i første omgang avhengig av Hamar kommune, sier Haug.
Han og det nye styret har gjort en rekke grep siden de ble valgt i mars i fjor. Nå skal hvert enkelt lag i håndballgruppa budsjettere sine egne kostnader, og mangler det penger til å reise til en turnering, ja, små de skaffe pengene selv - hvis klubben ikke har det.

Bygge organisasjonen
Det økonomiske har naturlig nok fått førsteprioritet i Jan Åge Haugs styre, men han har ikke til hensikt å stanse med det.

- Når det økonomiske er på plass, må vi bygge organisasjonen, som igjen vil få utfordring med å bygge klubben og eliteserielaget videre.
Hva regnskapstallene for 2009 vil bli, kan ikke Haug si noe om fordi tallene ennå ikke er klare.
- Kan det ende opp med poengtrekk igjen som foran forrige sesong?
- Det vet vi ikke. Nå er vi i første rekke avhengig av et positivt svar fra kommunen, så får vi eventuelt spørre oss selv om en tredjeplass er viktigere enn en femteplass i en sesong når vi skal få økonomien på plass? spør Jan Åge Haug.
Han stiller også spørsmålstegn ved om håndballforbundet skal straffe lagene i en tid der mange sliter med økonomien.

Hva med 2010?
- Betyr det mindre penger til sportslig satsing i 2010?
- Det er ikke sagt noe om det, men vi har sagt at regnskapet og den totale situasjonen vil være avgjørende. Vi har som mål at det ikke skal skje noe med den sportslige satsingen, men vi har også signalisert at det ikke kan satses mye mer økonomisk enn vi gjør i dag.
Han har tro på bedre tider for Storhamar, men først må den økonomiske biten på plass. Det er helt avgjørende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.