HAMAR: - De er menneskelige de også, spillerne på Larvik og Byåsen. De har dårlige dager. Hvis vi ikke er forberedt på at vi kan slå dem, blir det vanskelig. Vi må våge tenke tanken, sier Izabela Duda.

Hun tenker spesielt på hjemmekampen mot trønderne i fjor høst. Storhamar ledet med flere mål. Det gjensto sju minutter, og publikum var i ekstase. Så raknet det.

Fikk panikk
- Vi fikk jo både sjokk og panikk, fordi vi ikke hadde snakket om at det faktisk var en reell sjanse til å vinne. Vi trodde jo ikke det var mulig. Hvis vi hadde snakket om å komme en slik situasjon tror jeg det hadde vært mulig å vinne.

Samtidig er det ikke langt til bunn-nivået heller, og stortapet i Skjærgårdslekene, der Byåsen vant med 18 mål.
Nå er Duda glad for at en type som Anja Edin er på plass i Storhamar. Ikke bare for det som skjer på banen, like mye utenfor.
- Anja er ordentlig tøff, og tør å si ting som andre er forsiktige med, og kan få med seg flere i å tro mer. Det er viktig dersom vi skal komme videre, innrømmer Duda.

Lettelse
Fjorårets toppscorer i eliteserien er forberedt på at «togskinnene» i år ikke leder direkte i mål, hver gang. I fjor var det Duda, Duda og Duda i mange kamper. 203 ganger for å være helt nøyaktig.

Nå er hun ikke lenger dronningen alene, både Anja Edin og Betina Riegelhuth har potensial til å ta over. Det synes den polske jenta er flott.
- Det er godt for meg å dele ansvaret litt. Og for laget er det veldig viktig, for hvis noen tror de skal slå Storhamar ved å markere bort meg, tar de feil, ler 29-åringen.
Dermed tror hun heller ikke på at hun fra frimerke fra start i alle kampene denne sesongen.

Åpningsspenning
Nyopprykkede Toten borte skal normalt være en helt grei oppgave i serieåpningen. Det tror også Iza, men har en litt ekkel følelse.

- Det er kanskje mest åpningsnerver, eller spenning før alvoret starter. De vil kjempe alt de kan, alle vil kjempe litt ekstra mot oss etter den gode sesongen i fjor. Jeg er likevel ikke så redd for at vi skal få en nedtur. Vi har fått mange gode spillere, men vi trenger kanskje litt tid før vi er helt på topp. Vi har ikke fått det helt til som vi vil, og jeg føler vi må snakke enda bedre sammen på banen.

Ny landslagsgiv
Nå ser det også ut til at det løser seg med landslagsspill for Duda. Polen har fått ny landslagstrener, en Storhamar-spilleren kjenner godt fra. De to snakket sammen da Hamar-laget var på treningsleir i hjemlandet i sommer.

Nå tror hun sjansene til mer tillit er større, og Storhamar-trenerne skal ha mye av æren.
- Første sommeren i Storhamar var grusom. Jeg skjønte ikke hva treneren drev med. Jeg var ikke vant til at jeg måtte ut å løpe etter en treningskamp på 3x30 minutter. Nå forstår jeg at det er helt nødvendig for å være godt forberedt å hevde meg i en tøffere liga, fastslår Izabela Duda, som nå kanskje er den best trente på det polske landslaget.
Og klar til seriestart, hvis målvaktene er i tvil…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.