Arne Senstad mener Storhamar har kvalitet til å slå Byåsen i en enkelt kamp. Da må laget hans opp på det nivået de viste i E-cupkampen hjemme mot Buducnost.
HAMAR: Det er en topptent Storhamar-gjeng som møter Byåsen i semifinale i håndballsluttspillet i formiddag.
Spørsmålet er om Hamar-laget har nok kvalitet til å banke trønderne.
- Skal vi slå Byåsen, må alle spillerne våre være på det nivået de blant annet var på i hjemmekampen mot Buducnost, mener Storhamar-treneren.
- Jeg sier ikke at vi slår Byåsen hvis de også er på topp, men vi har vist at vi kan spille jevnt med dem, og i enkeltkamper er jeg ikke så sikre på at de slår oss hver gang.
Har svingt mye
Arne Senstad er også klar på at Storhamar har svingt mye denne sesongen, og at de på en middels dag opptrer som et begrenset håndballag.
- Vi har ikke den bredden i stallen, at vi tåler middels dager. Byåsen har en mye større bredde, de har vært med i toppen lenger, og har kulturen og erfaringen.
- Det er naturlig med svingninger hos oss, men vi begynner å få spillere som duger vi også. Jeg føler vi har greid å snu bølgedalen vi har vært nede i og at sluttspillet kommer i riktig tid. Byåsen skal ikke føle seg for trygge. Vi er forberedt på å gå i krigen, og det er de som har presset på seg. Vi er i utfordrerposisjon, sier Senstad.
Styrker og svakheter
- Hva anser du for å være Byåsens styrker og svakheter?
- De har vært gode over tid på dette nivået, de har gode enkeltspillere, et godt kollektiv, er gode bakover og har ei ålreit målvakt. De og Larvik har ingen åpenbare svakheter, som det er hos andre lag, og det er også grunnen til at de går gjennom serien uten besvær.
Tempo og trykk
Arne Senstad vil naturlig nok ikke røpe planene sine for kampen. Derfor sier han da også at det i utgangspunktet verken er snakk om frimerker eller offensivt forsvar for å stanse Byåsens offensiv.
- Det er sånn som jeg ser an undervegs, men i utgangspunktet har jeg nok med mine egne spillere. Vår resept er å fighte og kjempe, ha 100 prosent guts i bunnen og kjøre på med tempo og trykk. Der er der vi kan gjøre det. Det er angrepsspillet som er vår forse.
- Og vi har jo en plan, sier Senstad lurt.
Har vist godt forsvarsspill
I Storhamar er man klar på at laget må opp mot sitt beste i forsvar for å stå i mot trønderne.
- Vi har vist at vi kan spille godt i forsvar, så det gjelder å hente fram de egenskapene. Og så må målvaktene våre ha en bra dag.
- Vi er i en fantastisk posisjon utfordringsmessig, og jentene er skikkelig sugne på å avslutte med stil, sier Senstad.
I den andre kampen spiller Larvik mot Tertnes. Vinnerne møtes lørdag formiddag, og i morgen tidlig klokka 09.00 skal taperne møtes friske og opplagte til bronsefinale...
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00