HAMAR: Åtte lag går til sluttspillet, og foran kveldens kamp mot Nordstrand er Storhamar to poeng fra bronseplassen og fire poeng fra niendeplassen.

– Jeg står for det jeg har sagt hele tiden; at det blir jevnt mellom lag nummer tre og ni på tabellen. Vi har slått Tertnes som ligger på tredjeplass og tapt to kamper mot Njård som er nummer ni, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
Tre kategorier

– Betyr det at sluttspillplassen kan være i fare?

– Absolutt. Vi må krige oss til sluttspillet. Foran sesongen delte jeg opp serien i tre kategorier. Larvik og Byåsen som overlegne og veldig vanskelige å slå.

– Møtene med Bækkelaget og Toten var det egentlig gitt at vi skulle vinne.

– Resten av kampene har jeg ansett for å være helt åpne. Skal vi vinne disse, må vi lykkes bedre enn vi har gjort i de siste kampene.

 Det var gjerne i slike kamper, da de sto på vippepunktet, at Izabela Dudas matchvinneregenskaper kom til sin rett. Med sin enorme skuddstyrke hadde Iza evnen til å avgjøre tette kamper, og det sier seg selv at en spiller med over ni mål i snitt, er savnet.

Defensiv trygghet
Arne Senstad har slitt med å finne den defensive tryggheten i laget sitt, og derfor har han også prioritert det offensive, der spillerne har sin styrke.

– Men vi er likevel avhengig av å finne en ålreit trygghet defensivt. Mot Njård og Gjerpen har vi et snitt på 30 baklengsmål, og da må vi gjøre det veldig bra framover for å vinne, sier Senstad.
Han jobber tålmodig med å utvikle en litt annen spillestil, men prioriterer fortsatt farten, som har vært Storhamars styrke.

Firepoengskamp
Kveldens kamp mot Nordstrand er en firepoengskamp. I høstmøtet mot Nordstrand spilte Storhamar strålende tv-håndball, men etter det har lagets forutsetninger endret seg noe.
I kampen om en sluttspillplass, har ikke Storhamar igjen noen av de såkalte enkle motstanderne, Toten og Bækkelaget.
I tillegg til kveldens bortekamp mot Nordstrand borte, har Storhamar dette programmet: Levanger (H), Byåsen (B), Stabæk (H), Larvik (B), Tertnes (H) og Våg (B).
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00