Hvis vi sier at Alfred Örn Finnsson har vært høyt og lavt denne sesongen, så er det også et speilbilde av hvordan Storhamar-jentene har spilt.
Klubben gikk for sølv i eliteserien. Det så i perioder lovende ut, men så gikk laget på det en kan kalle unødvendige tap, og til slutt ble det en fjerdeplass.
- Ble sølvjaget nærmest ei mare for dere, Finnsson?
- Nei, ikke i spillergruppa, og slike forhold må vi uansett bli vant med. I desember var jeg ganske sikker på at vi skulle få en god vårsesong. Det startet også bra. Så fikk i en kjempenedtur i Levanger, sier Storhamar-treneren og peker på at spillet ikke har vært stabilt nok etter jul. Spesielt på bortebane.

Forventningspress?

- Hvorfor det?
- Jentene føler seg veldig trygge i Prestrudhallen. De får god publikumsstøtte og vil vise seg fram. Når vi spiller borte er det tydelig forskjell på stemningen i garderoben. Det har mye med selvtillit å gjøre, men jeg synes vi har begynt å spille klokere på bortebane.
Finnsson har også sett et annet fenomen som han jobber med å finne svaret på.
- Fire, fem av våre nøkkelspillere har ikke prestert på topp samtidig. Det kan ha vært to og tre spillere, men hvis alle presterer samtidig, er det neste ingen lag som slår oss.
Storhamar-treneren synes jentene er blitt flinkere til å gjøre de dårlige periodene i en og samme kamp kortere. Han er veldig klar på at bunnivået må bli høyere, og er ikke snauere på det enn at han tar med seg selv i den sammenhengen.
- Også jeg har vært litt opp og ned. Det er læring å være i en av de beste seriene i verden, og jeg føler meg tryggere nå, sier han.
Alfred har også tatt med seg mye positivt foran sluttspillet.
- Forsvarsspillet er blitt bedre, så vi har ikke sluppet inn så mange mål denne sesongen. Vi er nummer tre i serien på det området. Vi har vunnet mange jevne kamper. Også har kantspillet vårt blitt bedre, og mange av de unge spillerne har vist fin utvikling.

Sølv neste år?

Finnsson har troen på spillerne sine, og føler seg sikker på at de vil fortsette utviklingen.
- Og da blir det sølv neste år?
- Det kan vi snakke om senere, sier islendingen med et lurt smil.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.