HAMAR: Norge spiller sin første kamp i mesterskapet i kveld, med Spania dom motstander i Makedonia. På plass som så mange ganger før, er den tidligere Storhamar-treneren, Bent Svele, og Harald Bredeli, som skal lose oss gjennom 23 EM-kamper.

Men ikke alle «de faste» er med denne gangen. Gro Hammerseng og Katja Nyberg står over EM, og begge har vært nøkkelspillere for Norge i tidligere mesterskap. Hammerseng er i tillegg kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

Svekket i bredden
Likevel tror ikke Bent Svele at vi vil merke at en spiller som Gro Hammerseng er borte.

- Jeg tror ikke vi vil se det, for det har ikke vært sånn i oppkjøringen til EM, sier Bent Svele. - Jeg tror ikke vi vil bli svekket når vi har Katrine Lunde Haraldsen og Tonje Larsen som fantastiske nøkkelspillere. Om vi skulle merke det, er det på bredden i troppen dersom det skulle bli en del skader. Troppen er mer sårbar for det uten spillere som Hammerseng og Nyberg, og vi skulle gjerne ha hatt dem med, sier Svele til HA-sporten.

Norge-Romania?
- Drar Norge dette mesterskapet i land?

- Det har nok vært større favoritter enn Norge som har misset, men jeg har vondt for å se for meg andre mulige kandidater enn Norge og Romania - eventuelt Tyskland med ei maksimal turnering, sier Svele, som mener Russland er det laget som er mest svekket etter å ha tatt et generasjonsskifte etter OL.
- Hvem får vi i EM-finalen?
- Jeg ser ikke bort fra at det blir Norge-Romania, men jeg har bommet før…
Bent Svele kommenterte sine første håndballkamper for TV2 på midten av 1990-tallet, og siden 1999/2000 har han utgjort TV2 sin håndballduo sammen Harald Bredeli.

Vil gjøre en god jobb
- Hvor mange kamper det er blitt, aner jeg ikke. Men forrige sesong var vi tett oppunder 100 matcher. Her i VM skal vi kommentere 23 kamper fra i dag og fram til neste søndag - hvis Norge kommer til finalen. I det innledende spillet blir det to kamper om dagen, i mellomspillet tre og så blir det to semifinaler, finale og bronsefinale. Vi er ikke akkurat på noen pakketur, fastslår Svele.

Som kjent sørget Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund for at Svele nylig måtte gi seg som Storhamar-trener på grunn av sin sivile jobb i det utenlandske spillselskapet, Unibet.
Etter det fikk Bjørn Taalesen, som er sjef for TV2 Sporten, spørsmål om hvordan TV2 så på kombinasjonen av Sveles jobber.
- Sveles rolle som ansatt i et utenlandsk bettingselskap er ikke uproblematisk i forhold til hans rolle i TV 2. En diskusjon omkring dette har pågått lenge og er fortsatt tema, sa Taalesen til VG.
- Jeg regner med å snakke med Taalesen etter hvert, men nå tar vi en kamp ad gangen - som det heter. Nå konsentrerer jeg meg fullt og helt om å gjøre en så god jobb som mulig i EM, sier Bent Svele til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00