HAMAR: - Det er rett og slett dritartig. Og utrolig lærerikt å være med på benken bak Arne Senstad og Bente Svele, og med jentene, sier Steen-Morten Johansen.
Til daglig jobber han i politiet, og denne vinteren holder han i tillegg orden på utstyr, reiser, klistertape og drakter for Storhamar-damene.

Mange bokstaver
Den mest utfordrende jobben er likevel å holde orden å statistikken til Arne Senstad i kampene:
- Når keeperen redder, sender i vei en kontringsball og det blir mål, da ligger jeg en del bokstaver etter når jeg skal starte å skrive, for jeg må jo få med meg alt som skjer på banen. Jeg er jo håndballinteressert, ler Johansen.
Han er med en gang i uka på trening, i tillegg til kamper.

- Veldig godt forberedt
- Hva har vært mest spennende?
- Det er interessant å se hvordan Arne og Bent, som er veldig gode, styrer laget. Arne er ekstremt godt forberedt, og det er helt tydelig. Mot Tertnes hadde han mottrekket planlagt på forhånd, og tok det i bruk med en gang de endret sitt spill. Sånt er det spennende å se.
Han følger også litt ekstra med når Storhamar har timeout og humrer litt etterpå:
- Jeg synes jo trenerne er sterke og klare i beskjedene, men når spillerne innimellom sier ja, ja, og alle går ut på banen og gjør akkurat det motsatte må jeg le litt. Men jentene er artige, og det er morsomt å følge dem tett, fra avreise til vi er hjemme igjen, på bortekamper. Det er ikke langt mellom meldingene til hverandre.

Ikke fått noen klager
Johansen tror han kan mye håndball, og så lenge det ikke noen klager fra sjefen er han fornøyd:
- Arne ser jo kampen på video når han kommer hjem, og så lenge jeg ikke har hørt noe surving på min statistikk, regner jeg med at det er riktig.
Han er ikke ukjent i Storhamar-miljøet, men har fulgt barnas aktiviteter. Kona Rita var leder i Storhamar rundt årtusenskiftet, og Steen-Morten var oppmann for datterens lag til 16-årslaget. Så gikk han inn i HIL-svømming, der sønnen var aktiv.
- Nå hadde jeg litt tid igjen, og håndball ligger hjertet mitt nært.

Birkeland snart klar
Søndag klokka åtte reiser Storhamar med buss til Selbu. Det ble vanskelig å komme hjem med fly etter kampen.
Hva de skal prate om denne helga er ikke diskutert. Men fordelen med Arne Senstad er at når du putter på en femmer, spør om noe håndballfaglig og ser brukbart interessert, da går turen til Trøndelag uten problemer.
PS! Linn Marie Birkeland nærmer seg å være spilleklar, og blir trolig med til Selbuhallen søndag. Ellers er laget foreløpig uforandret fra kampen mot Byåsen sist. Selbu ligger helt nederst med fire poeng.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.