HAMAR: Håndballpresident Karl-Arne Johannessen har de siste dagene tatt til orde for at eliteseriene i håndball må bli bedre.

- Seriene våre er for dårlige. Spesielt er avstanden mellom de beste og dårligste på damesiden altfor stor. Sånn kan vi ikke ha det, sa Johannessen til Aftenposten mandag.

Nordisk serie
I går kastet Byåsens styreleder, Svein O. Berg, seg inn i debatten, og lanserer en nordisk liga, der de fire beste lagene i Norge kan være blant deltakerne. Samtidig vil han kutte antall lag i den norske eliteserien til åtte.

Storhamar-trener Arne Senstad synes det er mye som kan gjøres for å forbedre produktet før det kjøres i gang en nordisk serie.
- Det må sikkert gjøres mange ting samtidig, men uansett er det veldig viktig at forbundet gir klubbene bedre rammebetingelser, mener Senstad.
- For meg blir det å begynne litt i feil ende å tenke nye ligaer og alt rundt det. Vi må se mer på produktet vårt, og da må forbundet inn sammen med klubbene.
Han er opptatt av at mer av pengene i norsk håndball må pløyes tilbake til klubbene. I fotballen, Toppserien for kvinner, får klubbene årlig en million kroner i støtte, og en av betingelsene er at de ansetter daglig leder.

Proffe organisasjoner
- Det er veldig viktig at forbundet legger til rette for at klubbene kan ha en god og proff organisasjon. Det er en av flere ting som er nødvendig for å få utviklet håndballproduktet. Samtidig må arenaene forbedres slik at vi får promotert oss bedre overfor media og samarbeidspartnere - og på den måten få mer penger inn i klubbkassa. Hele produktet må løftes, mener Senstad.

Han synes også det er helt feil at klubber som spiller seg til en plass i europacupene, kan risikere å gå på minuspoeng i serien året etter på grunn av kostnadene de har pådratt seg ved å spille E-cup.
- Norsk håndball utvikles av E-cupspill, og da bør det også gis økonomisk støtte fra forbundet til det, mener Senstad.

Serieordning
- Hva med å spisse til åtte lag i eliteserien?

- En spissing kan gjøre avstanden mellom de beste og de nest beste enda større, og det er vel ikke det vi ønsker?
- For noen år siden ble det forsøkt med 12 lag i serien før jul og et redusert antall på nyåret. Hvis seks eller åtte lag går videre, kan de resterende møte de beste 1. divisjonslagene. Kanskje kan det være en idé å prøve noe sånn igjen, men det er uansett ikke der vi skal begynne for å utvikle norsk klubbhåndball, mener Senstad.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.