HAMAR: - Jeg kan faktisk ikke huske at jeg har sett et dårligere lag i eliteserien noen gang. Laget manglet tre-fire spillere, og jeg synes oppriktig synd på de Njård-jentene som må oppleve en slik kamp, sa Storhamar-trener Bent Svele etter oppgjøret mot nyopprykkede Njård i Prestrudhallen onsdag kveld.
Han fulgte kampen fra sidelinja med karantene fra laglederbenken.
Fire mål i første omgang og sju i andre var det Njård klarte - takket være at hjemmelaget mistet konsentrasjonen i forsvar midt i andre omgang.
I perioder av kampen var gjestenes beste prestasjon å spille ballen mellom seg lengst mulig i angrep, slik at dommerne blåste av for passivt. Da fikk i hvert fall ikke Storhamar sjansen til å score raske mål, og Njård kunne holde resultatet nede.

Kunne slått rekorden

Etter at Storhamar slapp inn de nest beste utover i kampen, røk trolig det som kunne ha blitt en historisk rekord i norsk damehåndball. Njård scoret ikke før etter 14.49 av andre omgang, og hvis Storhamar hadde stått med de beste i hele oppgjøret er det ikke umulig at Njård aldri hadde klart å passere den flatterende rekorden i minst antall scorede mål i en eliteseriekamp for kvinner i nyere tid.
I 2006 scoret Lunner åtte mål hjemme mot Larvik, men det var i aller siste serierunde, og Lunner hadde vunnet en av de første 21 kampene. I 2002 scoret Gjøvik åtte mål borte mot Våg Vipers.
Njård tapte stort allerede i 2. serierunde.

Fant ikke ord

Lagkaptein Kamilla Sundmoen visste ikke helt hvordan hun skulle beskrive kampen etter å ha vunnet med 24 mål.
- Jeg finner egentlig ikke ord. Du blir bare utålmodig av å stå i forsvar å trippe og se på motstanderen, og vi mistet mye rytme i vårt spill også. Det er nok ikke det beste laget jeg har sett i Prestrudhallen, sier Sundmoen ironisk.
Storhamar var på ingen måte gode i første omgang. Kampen kom 15 minutter for sent i gang på grunn av trafikkproblemer for gjestene på vei til Hamar. Trolig ønsket de etterpå at de aldri hadde kommet fram. Hjemmelaget rykket til 10-2 tross ujevnt spill og litt lite nøyaktighet.

- Mer nøyaktighet

I 2. omgang var hjemmelaget litt mer fokusert og vant de første 14 minuttene med 13-0. Så rullerte Arne Senstad inn alle spillerne på benken og lot de yngste få verdifull eliteserieerfaring.
Etter å ha møtt to av de størst nedrykkskandidatene i seriens to første runder har Storhamar-treneren nå en utfordring i å få laget maksimalt forberedt til oppgjøret mot Vipers søndag.
- Det blir krig og noe helt annet enn vi møtte i dag. Selv om vi i perioder er flinke blir vi litt for omstendelige og litt for unøyaktige i dag, men bevares, vi har mer to bedre lag på trening enn vi møtte i dag.
Han innrømmer at Storhamar mot Vipers og Kristine Lunde-Borgersen må ha like mye trøkk i spillet som på det beste mot Njård. I hele kampen.

Liten revansje

Maja Jakobsen scoret sesongens fire første mål onsdag, etter at hun gikk målløs av banen mot Gjøvik med skade lørdag.
- Da var jeg ergerlig, jeg hadde gledet meg veldig til den kampen på hjemmebane. Derfor var det godt å få score litt i dag, men i forhold til Vipers-kampen blir det viktigere hva vi gjør på trening de neste dagene, enn hva vi presterte i denne kampen.
En annen som viste seg fram var Sofia Berndtsson. Den svenske strekspilleren spilte sin første kamp hjemme i Prestrudhallen, og kvitterte ut tre nettkjenninger i andre omgang.
- Det var «kul». Jeg var litt nervøs, men det gikk fort over. Selv om kampen ikke var spennende var det en herlig tribune å debutere foran. Jeg ville vise meg fram, smiler 23-åringen.
Hun har slitt litt med kroppen i sommer etter alvorlige kneskader tidligere, men føler at formen er på gang.
- Jeg tror ikke jeg er i toppslag før kanskje til neste høst. Det er på matchkondisjonen som det mangler mest, og det kommer først etter å ha spilt en del kamper. Grunnkondisjonen begynner å komme tilbake.
PS! Storhamars første motstander i cupen ble klar i går kveld. I 3. runde i NM venter Viking fra Bergen (!), og kampen skal spilles innen 28. september. Viking slo Kvinnherad 33-31.

Håndballfakta

Storhamar - Njård 35-11 (14-4)
HAMAR: 2. serierunde i eliteserien for kvinner, onsdag.
Prestrudhallen.
326 tilskuere.
Utvisninger: Storhamar 2x2 min., Njård 2x2 min.
Dommere: André Hansen, Øistein Pettersen.
STORHAMARS LAG: Stine Lidén, Sara Haugli (målvakter) - Kamilla Sundmoen 4 (1), Heidi Hanstad, Ane Emilie Søbstad, Ingrid Alund, Gina Lorentsen 5, Linn-Marie Birkeland, Karoline Fredriksen 2, Anja Edin 7, Lise Løke 3, Betina Riegelhuth 7, Sofia Berndtsson 3, Maja Jakobsen 4.
Toppscorer Njård: Ingvild Flovik 4.

HA-BØRSEN

*** Ingen
** Betina Riegelhuth
* Anja Edin, Maja Jakobsen, Sofia Berndtsson, Gina Lorentsen
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00