LEIPZIG: - Det var utilgivelig av meg. Jeg kastet bort ballen i angrep da det sto igjen 15 sekunder av kampen, forklarer Anja Edin og ser ned i gulvet.

- Fra høyrevingen kastet jeg ballen motsatt der jeg trodde Kamilla Sundmoen var. Men hun regnet nok med at jeg skulle avslutte, og var på veg ned i forsvaret igjen, sier Anja og det er tydelig at hun er lei seg.

Helt marginalt
Hadde Storhamar maktet å score på kampens siste angrep, ville de også sensasjonelt ha vært klar for europacupens åttedelsfinale.

I stedet ble det HC Leipzig som gikk videre på bortemålsregelen.
De to kampene endte nemlig 50-50 sammenlagt etter at Storhamar vant 27-25 i Prestrudhallen og tapte 25-23 i går.
Det skal ikke underslås at Storhamar ledet 26-21 like før slutt mot Leipzig i Prestrudhallen heller. Men Leipzig knappet inn Storhamar-ledelsen til to mål helt på tampen av kampen, og sånn sett er det også fullt mulig å si at det var der Storhamar tapte cupavansementet.

- Taper sammen
Men rett etter kampen i går følte ikke Anja Edin det helt slik. Hun følte seg som en syndebukk. Men som Arne Senstad slo tindrende klart fast:

- Vi vinner og taper håndballkamper sammen!
- Den støtten jeg opplevde fra lagvenninner og trenere etter kampen i dag, har jeg aldri opplevd før. De andre jentene flokket seg om meg og var der for å reise meg opp igjen, sier Anja, og føler seg rett og slett rørt over hvordan de andre på laget støttet henne.
- Selv er jeg sterk nok til å takle dette, og når jeg våkner mandag, skal jeg gå på og begynne å jobbe med jentene i forkant av semifinalekampen mot Byåsen onsdag. Jeg tror vi blir sterkere av slike opplevelser, og vi skal ikke glemme at vi tapte så knepent som det nesten går an mot ett av Europas beste håndballag. Vi kunne ha avgjort kampen tidligere, og vi trengte ikke å tape 2. omgang med så mange mål heller.

Spole tilbake
- Men som sagt; akkurat nå er jeg fryktelig lei meg. Episoden rett før slutt går på repeat, og jeg skulle så gjerne ha spolt den tilbake og tatt et annen valg. Det er godt at den semifinalekampen mot Byåsen kommer så nært innpå, sier Anja Edin til HA-sporten.

Tapet, ja vi må jo si at det ble tap selv om de to kampene endte 50-50, var naturlig nok tungt å svelge da sluttsignalet gikk. Men faktum er likevel at Storhamar hadde leverte en meget sterk innsats.

Glimrende 1. omgang
1. omgangen var rett og slett glimrende fra Storhamars side. Arne Senstad hadde lagt opp en taktikk som jentene fulgte til punkt og prikke.

Tyskerne ble rett og slett satt ut av Storhamars meget gode 3-2-1-forsvar. Og i angrep skulle det spilles tålmodig, og angrepene var helt grensen til det passive før ballen smalt bak den tyske keeperen. Igjen og igjen.
Lise Løke, som har hatt lite spilletid hittil i år, var med fra start. Hun spilte glimrende som en av de to offensive backene, og i angrep var hun solid på vingen.
Betina Riegelhuth var i samme vinnermodus, og begge målvaktene, Heidi Tjugum og Stine Lidén, var med på festen. Ja, alle Storhamar-jentene spilte en glimrende 1. omgang.

Så kom Leipzig
Hjemmesterke HC Leipzig ble tatt fullstendig på senga, og før det hadde gått ni minutter ledet Storhamar 5-1. Da hadde Heidi Tjugum reddet de fire første avslutningene fra Leipzig, og fått sin supre start på kampen.

Drøyt 17 minutter ut i cupoppgjøret var Storhamar oppe i meget solide 11-3. De lå også foran med 14-7 før lagene gikk til pause med 16-11-ledelse til Storhamar.
- Storhamar startet utrolig bra, men heldigvis kom også vi i gang etter pause, sier Leipzig norske toppscorer Mette Ommundsen.
Storhamar åpnet 2. omgangen med fem feil, og Leipzig startet opphentingen. Det sto 22-22 etter 24.37, og Leipzig skaffet seg den første nødvendige tomålsledelsen etter 26.44.
Izabela Duda reduserte til 24-23. I det neste angrepet ble Storhamar avblåst for passivt spill, og da benyttet Leipzig anledningen til å gjøre 25-23 da under ett minutt av kampen gjensto.
Det som skjedde etterpå, vet vi nå, og Storhamar er ute av EHF-cupen. Med æren i behold.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.