Anja «Fearless» Edin tror en av styrkene hennes er å være til stede i rett situasjon. Hun er full av energi før kveldens viktige kamp - seks dager etter at Mio ble født.
Anja «Fearless» Edin tror en av styrkene hennes er å være til stede i rett situasjon. Hun er full av energi før kveldens viktige kamp - seks dager etter at Mio ble født.
Hamar
Hamar
- Dette var utrolig stort, og vi er veldig stolte. Det er vanskelig å sette ord på følelsene, sier Anja Edin etter at samboer Gro Hammerseng fødte lille Mio torsdag i forrige uke.
I kveld skal hun i ilden igjen når Tertnes kommer til viktig duell i bronsekampen.

Fullt fokus

- Jeg så det var litt tanker fram og tilbake mot Fredrikstad forrige uke, men etter to dagers mammapermisjon i helga håper jeg Anja er klar og har fullt fokus på to viktige kamper denne uka. Mødre skal være bedre etter fødselen, så jeg håper Anja får den morseffekten, fleiper Storhamar-trener Arne Senstad.
Og Anja kan nesten helt sikkert love en mer konsentrert utøver i kveld.
- Mot Fredrikstad var situasjonen så spesiell at jeg bare løp rundt og lurte på om telefonen skulle ringe i første omgang. Jeg lurte på om jeg var på rett sted. Heldigvis var det andre som var gode, og jeg klarte å samle meg litt etter pause. Nå vet jeg at familien hjemme har det bra, og jeg har en større ro, sier Edin.

- Flink i situasjonen

Norske toppidrettsutøvere har forskjellige erfaringer på det å bli foreldre midt i idrettskarrieren. Noen opplever at det gir mer energi, andre at det er vanskelig å prestere på høyt nivå og hente ut den indre motivasjonen fordi idretten har fått en annen betydning i livet.
Idretten har rykket ned på andreplass.
Slik er det også for Anja så langt, men når dommeren blåser i gang i kveld, tror hun at hun er der og vil vinne for alt det er verdt.
- Jeg er ganske flink til å være i situasjonen, synes jeg i hvert fall sjøl. Jeg jobber jo litt med det hver dag gjennom Fearless-konseptet. Selv om Gro, lille Mio og familien har førsteprioritet nå, er jeg 100 prosent på trening og kamp. Jeg har enormt mye energi nå, ler Anja.

Til klubb med erfaring

De store utfordringene for familien kommer trolig ikke før både Gro og Anja skal satse for fullt igjen. Tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbred-Poirée har fortalt at det ble tøffere når lille Emma ble større, og krevde mer oppfølging.
For Gro og Anja er det helt særegent at de begge er elitehåndballspillere, og neste år skal spille på samme lag. Først da vil det bli mer krevende å få tid til alt.
En av faktorene i klubbvalget var Larviks erfaring med spillende småbarnsmødre, blant annet Heidi Løke (se egen sak).
- Vi har aldri vært i den situasjonen, og må bare hjelpe hverandre så godt vi kan, og da er det fint at klubben kjenner situasjonen fra tidligere, fastslår Edin.
Hun imponerte seg sjøl ved ikke å besvime en eneste gang under fødselen, noe hun på forhånd trodde kom til å skje.
- Sa jeg at det var helt rått? Jeg tror det vil være én forskjell mot Tertnes! Jeg tror i hvert fall jeg ser ut som en mamma!
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.