Stine Lidén har alltid vært kjent som en talentfull, men lite treningsvillig håndballmålvakt.

I gårsdagens episode av «Veien tilbake på h-a.no, handlet mye av programmet om nettopp Lidéns manglende evne til å pushe seg hardt om sommeren.

Nå føler den lange keeperen at hun har gjennomført en god sommer.

SE HATV: Gå ikke glipp av dokumentaren "Veien tilbake". Se videoene ute til høyre

stort press

Trener Arne Senstad sier dette om målvakten i serien:

– Stine blir satt på et klart program, der hun skal bli i toppform til september. Hun vil ikke få muligheten til å sluntre unna, sier Senstad om målvakten han kaller «ekstremt håndballklok, før han legger til:

– Eirik Haugdal (assistenttrener) har fått klar beskjed om at han må ta med seg henne på Espern. Han skal prioriteres på det, for vi er avhengig av at hun leverer opp mot sitt beste.

keeperprogram

I sommer har Lidén og lagvenninnene trent for å spille i eliteserien igjen, og nettopp det har vært en gulrot for den tidligere Fjellhammer-spilleren.

– Det har helt klart vært mer motiverende å trene i sommer. I 1. divisjon kunne jeg stå helt OK, og likevel holdt jeg meg på over 40 i redningsprosent. Det er ikke mulig å gjøre i eliteserien, og det har motivert meg til å trene godt, sier Lidén, som er satt på et spesialprogram.

– Styrkebiten handler om flere keepertekniske ting, og jeg har vært flinkere til å være på Espern. Det har aldri handlet om dårlig motivasjon, men jeg har bare ikke vært disiplinert nok. Jeg har endelig god samvittighet etter en sommer, og det var målet mitt før vi begynte treningen, sier hun.

spent Senstad

Arne Senstad håper å ha en god førstemålvakt i Lidén, og han håper også at andremålvakt Maria Jektvik Aarstad kan utfordre henne.

– Vi trenger å ha to gode keepere når vi skal spille i eliteserien. Treningsbiten til Stine har ikke alltid vært så bra, men vi har jobbet med andre keepertekniske ting, og det har gjort at hun er blitt bedre. Men det er treningen som skiller Stine fra å være skikkelig, skikkelig god, sier Senstad.

Se tredje episode av «Veien tilbake på h-a.no, der Senstad får et skikkelig utbrudd på Njårds trener.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00