HAMAR: Før Norges Håndballforbund offentlig gjorde navnene på sju kvinnelag og sju herrelag som hadde fått tildelt lisens, ble Erik Stensrud oppringt av håndballforbundets Ole Andreas Hansen.
- Han ønsket å si at det ikke lå noen dramatikk i at Storhamar ikke var med i den første puljen. Etter situasjonen klubben var i forrige sesong, følte forbundet at de trengte litt mer tid til å gå i dybden. Jeg spurte om de trengte flere opplysninger, men det gjorde de ikke, sier Erik Stensrud til HA-sporten.

Dramatikk i fjor

Da regnskapet for 2009 ble lagt fram i fjor, var Storhamar helt på grensen til å bli slettet av håndballkartet. En tøff snuoperasjon, der sponsorer ble med på redningsaksjonen og kommunen bidro med millionlån, fikk Storhamar være med videre under skjerpet overvåking og et trekk på fire eliteseriepoeng.
2010 regnskapet endte med et overskudd på drøyt 20.000 kroner etter avskrivninger, men det kommunale lånet gjør at Storhamar står med en negativ egenkapital på 2.440.000 kroner. Spørsmålet er om det kan virke inn på lisenstildelingen i form av poengtrekk?
- Nei, jeg velger å tro at det ikke er snakk om poengtrekk nå, sier Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg.
- Det er ikke mange klubber i Postenligaen som har positiv egenkapital, så jeg er optimist og tror vi får lisens uten poengtrekk, sier Hulleberg, som regner med å få beskjed om det i midten av måneden.
Også Kirsten Birkeland i håndballforbundet sier at det ikke er dramatikk knyttet til at ikke alle klubbene fikk lisens samtidig.
- Generelt kan jeg si at økonomien i klubbene går i positiv retning. Årets lisenssøknader viser at det samlet sett står bedre til i norsk klubbhåndball enn de foregående årene, sier Birkeland.

Jobber med inntekter

I Storhamar jobbes det stadig med inntektssiden for årets sesong.
- Vi har fortsatt et lite stykke igjen før vi er på budsjett, sier Ole Erik Hulleberg, som håper klubben skal klare å få inn 4,1 millioner kroner.
- Vi jobber med to alternativer på sponsorsiden. Det laveste på 3,6 millioner er på samme nivå som i fjor - inkludert dugnadsmillionen. Da er vi på et minimum for å drifte klubben og må styre kostnadene ytterligere ned.
- Målet er en halv million over det - 4,1 millioner. Da kan vi leve noenlunde romslig, men det er ikke snakk om noen form for ekstravaganse, sier Hulleberg.

Erik Stensrud jobber videre

- Så langt har møtet med samarbeidspartnerne gått greit. Men dette er en stor utfordring, og det er ikke annet å gjøre enn å jobbe hardt videre. Jeg er optimistisk, selv om vi trenger flere samarbeidspartnere enn forrige sesong. Men jeg har ennå ikke møtt et nei, og jeg har fortsatt tre måneder på meg til seriestart. Det meste bør være i boks da, sier Erik Stensrud.
Han og klubben jobber også med andre inntektsgivende tiltak, som støttemedlemskap, scoringskontrakter og grasrotandeler.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00