HAMAR: For tredje år på rad har HA-sporten kåret Kamilla Sundmoen til årets Storhamar-spiller. Hun ble nummer tre på toppscorerlista i eliteserien også, men det er bare Heidi Løke som har et høyere snitt enn Storhamar-kapteinen.
- Betyr det noe for deg å få slike utmerkelser?
- Egentlig ikke. Det viktigste er hele tiden at laget vinner, fastslår Sundmoen, som kan røpe at det er moren som lagrer tegningene som viser at hun er blitt årets håndballspiller.

- Veldig, veldig viktig brikke

Arne Senstad er mest opptatt av laget han også, men er raus i rosen av Kamilla, og synes det er fortjent at hun igjen kåres til årets spiller.
- Vi har hatt mange gode spillere denne sesongen, men Kamilla gjør sjelden dårlige kamper. Hun har vært her siden jeg kom til klubben. Har vært en kontinuitetsbærer som jeg har bygd spillet rundt. Kamilla er uunnværlig i vårt spill, er temposetteren som har utviklet seg både fysisk og rent håndballmessig hvert eneste år. Det har vært fantastisk artig å følge Kamilla, og hun har fortsatt utvikling i seg. Hun blir ikke høyere, men jeg tror hun har forutsetninger til å lykkes på landslag og i internasjonal håndball, sier Senstad, som i samme slengen fastslår at kapteinen er positiv både på og utenfor banen.

- Tenker ikke på landslaget

Hva landslaget angår, sier ikke Kamilla nei hvis hun får sjansen igjen.
- Men landslaget er ikke noe jeg går og tenker på. Thorir Hergeirsson gjorde sitt valg til EM, og jeg har ingen problemer med det. Jeg stortrives slik jeg har det, og synes det er superhyggelig når lagvenninnene mine blir tatt ut på landslaget.

Her-og nå-person

Kamilla Sundmoen lever i en svært idrettsinteressert familie. Faren, Viggo, var i sin tid publikumsyndling både på Lerkendal og Briskeby. Samboer Ronny Tajet er trener for Ajer Innebandyklubb. Der spiller broren Kristoffer - og Thomas Hoelseth som er gift med Kamillas søster, Vibeke.
Vibeke spilte også håndball - for HamKam - før hun fikk barn.
- Har du tanker om å stifte egen familie selv etter hvert?
- Det har jeg, og det er mange som spør. Det er kanskje ikke så rart heller når fire av venninnene mine har to barn allerede, smiler Kamilla.
- Men dette styrer jeg selv, og det skjer når det skjer. Jeg er fortsatt ung, og om det skulle skje, går det også an å komme tilbake på håndballbanen. Se på Marita Brennodden - og Heidi Løke!
- Hvor lenge ser du for deg å spille håndball?
- Jeg tar ett år om gangen. Jeg er en veldig her-og-nå-person, som synes det er viktig å ta med seg øyeblikkene.

Vil forbi Byåsen

- Er du motivert for en ny sesong?
- Absolutt ikke. Nå trenger jeg en måned for å få lysten tilbake. Det skal bli godt med litt fritid. Om høsten og vinteren er det ikke akkurat mye av det, men jeg klager absolutt ikke. Vi driver med toppidrett, og det er en fin jobb, mener 25-åringen som også arbeider som sjukepleier.

- Ønsker for neste sesong?

- At vi skal videreutvikle oss neste sesong også, ta Byåsen og nærme oss Larvik. Det handler om å bli mer stabile og unngå tap . Jeg føler at vi er på høyde med Byåsen, men nå får de forsterkninger. Selv har vi en veldig liten stall, er sårbare for skader og ennå vet vi ikke hvem som fortsetter. Jeg håper de fleste blir, sier Sundmoen som er den eneste Storhamar-spilleren som har vært med hele tiden fra 1. divisjon.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.