HAMAR: - Jeg har det helt nydelig! Det er mye å glede seg til den kommende sesongen, smiler Anja Edin.
28-åringen fikk mange gratulasjonsklemmer fra lagvenninnene i går ettermiddag, da de møttes for første gang etter nyheten om at Anja og Gro Hammerseng skal bli foreldre.
Gro var med på treningen, som startet med en løpetur langs idylliske Mjøsa til Jessnes, før det ble hardkjør med Arne Senstad i Prestrudhallen.
Foreløpig ønsker ikke de to å si så mye mer om foreldretilværelsen som venter i februar.
- Kanskje litt senere. Men jeg gleder meg veldig. Det har ikke vært så mye mas de siste dagene heller, bare mange hyggelige meldinger, fastslår Edin, som har flyttet til Gro på Gjøvik.

Styrke ble mareritt

Edin var gjennom en tøff sesong i fjor. Litt uro rundt landslaget etter at hun takket nei, mye oppstyr og spørsmål om forholdet til Gro Hammerseng men mest av alt problemer med knærne.
Edins største styrke på banen i form av tempo ble det store marerittet. Knærne ble vonde av å starte de raske bevegelsene, og protesterte kraftig når tempoet skulle bremses.
Edin kjente problemene for første gang på landslagssamling på Algarve for et drøyt år siden.
Kneproblemene gjorde at hun måtte holde igjen i mange kamper og på trening.
I perioder spilte hun nesten bare forsvar i Storhamar og tok valget at hun enten måtte bli frisk, eller gi seg med håndball.
- Nå er knærne endelig samarbeidsvillige igjen, og jeg er kanongira foran sesongen.

Roser oppfølging

Skien-jenta lovpriser opplegget klubben har fått på plass for å få henne frisk.
- Først gjennom fysioterapeut Nils Petter (Engen), som var med forrige sesong, og så gjennom det prosjektet vi nå har startet med TNT i Hamar. De er utrolig flinke. Samtidig har jeg fått veldig viktig oppfølging fra klubben og Arne Senstad, forklarer Edin.
Sommeren har bestått av knallhard trening med styrkeøvelser for knærne og noe at det hun mislikte mest tidligere...
- Jeg har bare fått lov til å løpe i bakke! Det er jo ikke det artigste, ikke minst når det er på tredemølle. Det positive nå er at det aldri har vært lettere å bare løpe bortover på håndballparketten i en sesongoppkjøring.

Bedre enn noen gang

Forrige uke startet Storhamar-damene opp igjen med treningen etter en liten sommerferie.
- Jeg vil ikke gå i samme fella som før og øker belastningen gradvis. Det viktigste er å holde seg frisk nå. Og så å bli bedre enn noen gang, ler Anja Edin.
Trener Arne Senstad er veldig fornøyd med 28-åringens framgang etter kneproblemene:
- Anja har vært fantastisk god i de spillsekvensene vi har hatt så langt, og det er morsomt å se.
PS! I går var det 30 dager til seriestart...
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.