HAMAR: Håndballandslagets forberedelser og deltakelse i VM i Kina skaper store problemer for eliteserieavviklingen her hjemme.

Hvis Anja Edin blir tatt ut i den norske VM-troppen, blir Storhamars hjemmekamper mot Gjerpen 25. november og Vipers 29. november utsatt.
Det vil i så fall bety at folk må strømme til Prestrudhallen søndag hvis de ønsker å se Storhamar spille hjemme i eliteserien før vi skriver 2010.

Hjemme 3. februar
Neste hjemmekamp - etter dagens terminliste - er mot Nordstrand 3. februar, men sannsynligvis vil de utsatte kampene bli forsøkt spilt før den tid.

Men bortekampen mot Levanger neste onsdag blir den siste i seriespillet før møtet med Larvik borte 6. januar - hvis ikke klubbene når gjennom og får spille runden 25. november likevel
I mellomtiden blir det europacupspill mot Panellinios Lefkosias fra Kypros hjemme i Prestrudhallen lørdag 31. oktober og borte helga etter.
Storhamars sportslige leder Jørn Lyberg greier ikke å skjule Storhamars irritasjon over det håpløse serieoppsettet, og han har sendt en E-post til Norges Håndballforbund der han i fem punkter gir uttrykk for en smule frustrasjon.

E-posten
I E-posten skriver Lyberg:
1) Årets kampoppsett er håpløst dårlig, og tar overhodet ikke hensyn til klubbene i Postenligaen, men er bare et nødvendig onde for NHFs satsning på landslag.
2) For oss som sliter med publikumsfremmøte må det forventes et mer forutsigbart kampoppsett. Særlig når vi konkurrerer om medieoppmerksomhet med flere andre idretter!
3) Storhamar Håndball startet årets serie med to raske hjemmekamper, for deretter å få 4 påfølgende bortekamper.
4) På grunn av landslagsaktiviteter står vi nå i fare for å få flyttet ytterligere to seriekamper til etter nyttår. Det vil igjen si at vi muligens vil få en ufrivillig pause i seriespillet på nøyaktig 9 uker! Dette er en uke lenger pause enn en normal sommerferie fra skoler og universitet! Med tanke på at vi (klubbene) skal være med og utvikle landslagsspillere er vel ikke dette måten for NHF til å høyne nivået?
5) Norges Håndballforbund omsetter for store beløp, har mange millioner på bok og har snart 150 ansatte. Klubbene sliter, både administrativt og økonomisk uten å få tilført midler. Pr. i dag virker det som om vi (eliteserieklubbene) kun blir betraktet som et nødvendig onde for NHFs ambisjoner for landslagene. Med så mange ansatte i organisasjonen må man også kunne forvente at et reiseopplegg selv til Kina blir kvalitetssikret slik at dette ikke lammer oppsettet i landets høyeste serie!

Dette skriver altså Lyberg, som også har sendt en kopi av E-posten til de andre eliteserieklubbene.

Ikke uten Anja
Når de gjelder de to hjemmekampene i slutten av november, er det fullt mulig for Storhamar å spille kampene - uten Anja Edin (hvis hun blir uttatt til VM) - hvis klubben ønsker det.

- Nei, det gjør vi ikke. Anja er jo merkevaren vår, så det er klart vi ikke spiller uten Anja Edin, sier Lyberg.
Akkurat det er også trener Arne Senstad fullstendig klar på.
3. november tar Thorir Hergeirsson ut VM-troppen, og det vil være en stor overraskelse om Anja Edin ikke er med i den troppen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.