HAMAR: Søndag reiser Nina Arnfinnsdottir til Trondheim for å begynne på en avsluttende mastergrad i fysikk. Før den tid håper både Nina og Storhamars sportslige ledelse at kontrakten som gjør henne til Storhamar-spiller, er signert.

- Snart i mål
- Vi er snart i mål, sier Atle Bronkebakken. - Vi er avhengig av ekstern hjelp for å sikre oss Nina, og jeg håper å få det på plass i løpet av torsdag - eventuelt fredag, sier Storhamars sportslige leder.
At Nina kan bli en verdifull spiller for Storhamar, så vi i gårsdagens kamp mot Gjøvik og Vardal - en kamp som gikk over 3 x 25 minutter.

Ekstra viktig
Hamar-jenta som har spilt for HamKam og Storhamar fram til hun var 19 år, kan fort bli selve limet i forsvaret for eliteserieklubben, og hun har mange av de egenskapene Arne Senstad har savnet hos Storhamar: en tøff forsvarssjef.
Nina blir også ekstra viktig for Storhamar etter at Daria Boltromiuk tok akillessenen, og det kryr ikke av spillere med utpregede forsvarsgener i klubben på Hamar Vest.

Pendel fra Trondheim
- Jeg regner med at det skal ordne seg nå, og fram til jeg er ferdig med eksamen 13. desember blir det å pendle fra Trondheim til Hamar på kamper og noen treninger, sier Storhamar-jenta.
Kampen mot Gjøvik og Vardal ble heller variabel hva kvalitet angår. Storhamar åpnet tamt og rotete, og ledet bare med ett mål etter den første omgangen.

- Mye å rette på
Nå bedret det seg etter hvert, og i perioder spilte Storhamar-jentene god håndball, men det var også perioder hvor det haltet betraktelig både i angrep og forsvar.
- Vi har mye å rette på, og nå har vi ikke tid til å leke oss fram mot seriestart, sier trener Arne Senstad.

Svinger altfor mye
- Vi kan spille skikkelig attraktiv håndball, og jeg tror ikke det er så mange som spiller bedre og mer underholdende her i landet når vi er på vårt beste. Men innimellom blir vi for slurvete. Spillere bryter ut av avtalene, og det går ikke når vi jobber for å bli bedre kollektivt.
I går startet Sara Haugli i mål i 1. omgang, men hun fikk ikke all verdens hjelp av forsvaret sitt, og det kom veldig mange nærskudd.
- Kan bruke spillet vårt
Linn Westby Pedersen sto de to siste periodene, og fikk langt bedre forsvarshjelp.
- Linn redder neste 50 prosent av skuddene, og da får vi også muligheter til å bruke spillet vårt, sier Senstad.
Han hadde inngått en avtale med jentene om at de skulle få slippe fellestrening i dag hvis de vant med 18 mål eller mer.
- Det ble akkurat 18, men vi har fortsatt mye å jobbe med - ikke minst stabilitet.
Nye spillere
Det er flere nye fjes på årets Storhamar-lag. Venstrekanten Gina Lorentsen kommer ganske så sikkert til å bli en viktig spiller for Hamar-laget. I går scoret hun åtte mål og er eksponent for en teknisk fin håndball på vingen.
Karoline Fredriksen gjorde en bra forsvarsjobb ved siden av Nina Arnfinnsdottir, men kan som Arne Senstad påpeker, bli enda frekkere både i angrep og forsvar.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00