HAMAR: Maja Jakobsen er en av de regionale jentene i Storhamar-troppen. Raufoss-jenta Maja Jakobsen bor på Gjøvik, men tar lærerutdanning i Hamar og spiller håndball for Storhamar.
Hun kom til Storhamar foran 2008/2009-sesongen, og da hun dro til Byåsen foran forrige sesong, hadde hun rukket å bli både europamester og verdensmester for junior. I tillegg vant hun HA og HOAs idrettspris og fikk en sjekk på 10.000 kroner for sin innsats på håndballbanen.

Fikk kyssesjuken

Byåsen hadde sett Majas kvaliteter og fristet venstrehåndsskytteren til å skrive under for Trondheim-klubben.
Men året i Byåsen ble ingen suksess for 21-åringen.
- I starten fikk jeg mye spilletid, men etter hvert ble det litt mindre, forteller Maja.
I midten av november fikk hun kyssesjuken. Ble innlagt på sjukehus da hun var på Gran Canaria, og i to uker hadde hun 40 i feber og gikk ned ti kilo.
- Jeg måtte ta det rolig, og begynte å trene lett i slutten av januar. Var med litt i kamp i februar og ut sesongen, men det var først i mai jeg kunne begynne å trene skikkelig igjen, sier Maja Jakobsen til HA-sporten.

Følte ikke nok tillit

Nå synes hun det er godt å være tilbake i Storhamar.
- Men hvorfor dro du tilbake?
- Jeg trenger å spille mye, og jeg følte ikke at jeg fikk nok tillit i Byåsen. Når de også hentet Tonje Nøstvold til klubben, bestemte jeg meg for å flytte tilbake. Jeg trivdes veldig godt i Hamar. Jeg fikk en erfaring, men det er godt å være tilbake, sier Maja, som i sin tid kom fra Gjøvik og Vardal (nå Gjøvik HK) da hun signerte for Storhamar.

- Godt samhold

- Hvordan er Storhamar nå i forhold til da du dro for ett år siden?
- Vi har en mindre stall, men det gjør også at samholdet i laget er veldig bra. Vi har et bra lag og er gode på vårt beste, men må ikke slippe oss ned. Vi må passe på å være mer stabile, slik at vi ikke taper mot de lagene vi vet vi kan slå.
På årets Storhamar-lag har Maja blitt kjørt i en fin miks med Karoline Fredriksen på høyresiden i angrep. De to har byttet roller som skytter/ving, og går godt i spann.
- Karoline er ei kjempejente, og det fungerer fint å avlaste hverandre, mener Maja.
Raufoss-jenta har spilt 70-80 kamper på yngre landslag, og var inne på ungdomslandslagssamling da hun ble sjuk.
Og ambisjonene?
- Det er å gjøre det så bra for Storhamar at jeg blir tatt med igjen, sier hun.

Fornøyd Senstad

Arne Senstad er glad for å ha Maja tilbake.
- Hun mangler fortsatt litt på å være der hun var fysisk, men håndballmessig har hatt stor framgang den siste tiden, sier Storhamar-treneren.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.