De nye gruppene heter Storhamar Håndball Elite og Storhamar Håndball Bredde. Lederne i interimstyret fram til gruppenes årsmøte, seneste i juni, er Ole Erik Hulleberg for elite- og Tina Thorsen for breddeavdelingen.

- Det var en lykkelig skillsmisse. Nå fødes vi på ny som siamesiske tvillinger, humrer Hulleberg som ikke legger skjul på at utfordringene står i kø for begge parter i tiden framover.

- Det første blir selvsagt å få på plass organisasjonen i begge gruppene, og deretter bringe alle formaliteter i orden. Det blir noen runder med papirarbeid før alt er klart.

- Vi må gå opp presise samarbeidsavtaler de to klubbenee imellom, og breddeavdelingen må få på plass daglig leder. Denne vil få ansvaret for Storhamar cup som er og blir en betydelig økonomisk bidragsyter til driften av breddeavdelingen.

Må over på pluss

Breddeavdelingen får med seg en gjeldspost fra eliteavdelingen begrenset oppad til 90.000 kroner, som delingsgave.

Økonomien er ennå ikke selvbærende for eliteavdelingen. Eliteavdelingen seg for et minus på 200.000 kroner i 2013, fordelt på 120.000 kroner på drift og 80.000 på finanskostnader.

- Det positive i dette er at vi er inne i en positiv trend, sier Hulleberg og viser til følgende resultat: 2009- - 2,4 mill., 2010: + 22.000 (millionhjelp fra sponsorer), 2011: - 900.000, 2012 - 400.000, 2013: - 120.000 og 80.000 i finanskostnader.

Den samlede negavtive egenkapitalen var på 1,7 millioner kroner. I dette ligger det ansvarlige lånet fra Hamar kommune. Delingen av idrettslaget i elite og bredde var en betingelse for slettingen. Denne gjelden tar eliteavdelingen med seg fullt og helt.

Fortsatt kutt

- I praksis betyr den øknomiske situasjonen vår at vi fortsatt må kutte kostnader og snu på hver krone, samtidig som vi må øke inntektene. I den forbindelse velger vi å regne med at en ny hall blir vedtatt og at denne vil øke våre inntjeningsmuligheter på alle områder.

- Hvis vi sammenligner med Terningen Arena i Elverum, vil vi få bedre eksponeringsmuligheter for sponsorene våre. Vi vil kunne øke tilskuertallet som i dag er maksimum 450 i Prestrudhallen til maksimum 1.700 i en ny hall. I tillegg vil vi helt sikkert få en effekt hvis Wang Toppidrettsgymnas etablerer seg i byen. Jeg regner med at Wang vil bygge opp under rekrutteringsgrunnlaget for alle de tre store idrettsklubbene i Hamar, sier Ole Erik Hulleberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.