- Jeg er veldig glad for at vi fikk satt av penger til dette. At anbudsrunden også ruller og går, betyr at vi har brakt hallspørsmålet flere skritt i riktig retning. Dette har vi jobbet lenge med for. Nå kan barn og ungdom som driver hallidretter i Hamar, begynne å glede seg, sa Aspeli.
Det er drøyt fire år siden hallspørsmålet kom opp i kommunestyret første gang. I 2009 og ble saken nedstemt og hallen lagt på is. Før valget gikk Aspeli ut og lovet hall til håndballfolket på Hamar Vest. Nå er prosessen i gang.

En stille protest

Det var ingen som ytret seg imot i gårsdagens kommunestyre, men Aspeli hadde merket seg at opposisjonspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og By- og bygdelistas stille protest ved at de ikke hadde lagt ny hall inn i sine forslag til budsjetter.
Noen av representantene ytret seg positivt om flerbrukshall, som hallen kalles i kommunale kretser.
Inge Haug (SV) innrømmet at hun nå hadde lært at hallen ikke bare var til eliteidrett og var glad på yngres vegne at de fikk dette tilbudet også til bredden.
- Derfor støtter jeg bygging av hall, sa hun.

Frigjør tid for andre

Eva Arnseth (Ap) dro det litt videre da hun koblet inn alle hallidrettene i Hamar som vil gå bedre tider i møte: - Med større hallkapasitet, er det flere idrettslag også uten for håndballsporten, som får bedre kår og det gleder vi oss over, sa Arnseth som samtidig la til at hun var glad for å kunne bidra til å tilby Storhamar muligheter til å fortsette elitespill i byen etter normene til Norges Håndballforbund.
Lillian Arnesen (Ap) mente hallen ville være et trekkplaster for å få folk til å bosette seg i byen.
- Jeg er kjempeglad. Jeg trodde en stund at vi aldri ville få noen hall i byen, sier lederen av Storhamar håndball, Ole Erik Hulleberg.
- Nå når økonomien er sikret, går det vegen. Jeg håper vi får tilbydere som holder seg til kravspesifikasjonen og prisnivået kommunen har satt. Dette er en milepæl for oss, fortsatte Hulleberg som var spesielt glad for at Storhamar får treningstid nok til alle, og at en ny hall samtidig gir plass til andre hallidretter som også har for lite treningstid.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.