- Jeg er glad det er lenge til seriestart, sier Alfred Örn Finnsson etter at Storhamar har slått Oppsal for andre gang på en drøy uke. I går vant de gule og blå 35-32 over Arne Senstads lag.

Bedre enn sist

Til tross for at det var en treningskamp preget av personlige feil og tunge bein var treneren godt fornøyd med mye han så.

- Dette var en bedre kamp enn den vi spilte på Hamar. Til tross for at mange er slitne ser jeg gode tendenser i spillet vårt, så det er absolutt mye positivt å ta med seg, oppsummerer islendingen.

Han er godt fornøyd med hvordan laget ligger an før seriestarten mot Tertnes 3. september, men vet også at laget trenger den snaue måneden.

- Vi roter bort litt mye i ankomstfasen, vi er tunge etter mye trening og det bærer spillet preg av, men det kunne vært mye verre.

Binger klar forsterkning

Før denne sesongen var en høyrekant førsteprioritet for Storhamar. Og det ser ut som de har funnet den de lette etter. Danske Lise Binger (30) spilte meget godt mot Oppsal.

- Lise og Linn-Marie Birkeland spilte på hver sin kant en meget god kamp. De har begge hundre prosent uttelling, så det kan jeg ikke klage på, sier Finnsson som skryter av sin danske nysignering.

- Lise viser at hun er rutinert, og scorer viktige mål. Hun er absolutt en forsterkning.

God matching mot Oppsal

Grunnen til at Storhamar velger å møte nettopp Oppsal to ganger på så kort tid i oppkjøringen har trener Finnsson en meget god forklaring på.

- Det er godt å spille mot Oppsal. De er tøffe og tvinger oss til å gjøre returløpene våre skikkelig.

Nettopp returløp var det treneren la vekt på i treningskampen.

- Vi la vekt på å stoppe kontringer. Vi vant kontringsstatistikken 11-8, så det lyktes vi bra med, sier 33-åringen.

Treningskamp, Oppsal Arena

Oppsal-Storhamar 35-32.

Storhamars lag: Stine Lidén og Maria J. Årstad (målvakter), Marlene Aambakk 6, Linn-Marie Birkeland 5, Lise Binger 5, Betina Riegelhuth 4, Ellen M. Folkvord 4, Martine Hovden 3, Tonje Enkerud 2, Kristin Høybakken 2, Karoline Fredriksen 2, Maja Jakobsen 1, Ane E. Søbstad 1, Kristine Håheim Vike.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00