HAMAR: Det står svart på hvitt i avtalene at den gjelder for ett og ett år av gangen.
Problemet er at denne avtalen har gått over noen år. Den har overlevd flere lederskifter ute i klubbene. Dette har gjort at den mer eller mindre er tatt for gitt av nye idrettslagsledere.
- Dette er ingen ordningen eliteserieklubbene har rett til å få, sier politisk sekretær for fylkesrådet, Øyvind Hartvedt i Hedmark fylkeskommune.
- Ordningen er ikke en offentlig tilskuddsordning, men en sponsoravtale gjeldende for ett og ett år. Det er ingen automatikk i at den skal fornyes.
- Hva var årsaken til at dere trakk dere fra sponsorengasjementet?
- Vi syntes ikke vi fikk nok igjen for det vi betalte for. Nå har vi valgt å overføre midlene til oppfølgingstjenesten som er et undervisningstilbud til ungdom mellom 16 og 19 år som ikke har et skoletilbud eller læreplass. Elverum herrehåndball og Storhamar Dragons er inne i et slikt prosjekt gjennom Nav, og dette ønsker vi heller å støtte opp under.
- Hvorfor ble ikke mottakerne av sponsorpengene varslet i god tid, slik at de kunne bake inn inntektsbortfallet i budsjettene sine?
- Som sagt: Avtalene var ettårsavtaler. At vi valgte å trekke oss ut, startet med en prosess rundt arbeidet med den nye økonomiplanen. Dette arbeidet startet trolig etter at klubbenes budsjett ble lagt, sier Øyvind Hartvedt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.