HAMAR: I går kom Inge Andersen med ganske kraftig skyts mot Bent Svele i Storhamar Håndball. Norges Idrettsforbund og utenlandske spillselskap går ikke sammen, og i kjølvannet av Manglerud Star-saken er Idrettsforbundet nok en gang på krigsstien.

- Storhamar og Bent Svele må finne ut av hans lojalitet, sier Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, til TV 2 Sporten.
Andersen krever at Storhamar Håndball tar affære overfor assistentrener Bent Svele-fordi han jobber for et utenlandsk spillselskap.
- Jeg har bedt om at vi får ryddet opp i disse rollene og får en lojalitet i forhold til Norsk Tipping, sier Andersen. Bent Svele reagerer på kritikken fra Andersen.
- Dette er et personangrep som jeg føler veldig på, sier han.
- Dette handler om å være ryddig i hvilken jobb man har, så vi vet hvem vi snakker med når vi møter de utenlandske gamblingselskapene, hevder Inge Andersen.
Den mektige Generalsekretæren har allerede nedkjempet Manglerud Star som denne uken droppet sin omdiskuterte spillreklame. Deretter krevde han at Storhamar Håndball vurderte Bent Svele sin rolle.
- Med bakgrunn i en telefonisk henvendelse fra Inge Andersen drøftet styret i Storhamar Håndball den saken, innrømmer styreleder i Storhamar Håndball, Grete E. Torpen. Hun er overhodet ikke enig med Inge Andersen.
- Vi vurderer ikke Bent Svele sin stilling i Storhamar Håndball. Vi har full tillit til ham, sier Torpen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00