HAMAR: Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes Betina Riegelhuth har vist stor framgang denne sesongen, og han har tidligere sagt at Storhamar-spilleren er en spennende skytter.
Han ser også på Betina som en mulig treer i forsvar; en høy spiller i midtforsvaret.
- Hun var forholdsvis nær en plass på World Cup-laget, men må jobbe mer med forsvarsspillet, sa Hergeirsson.

Reiser til Tsjekkia
I stedet for en plass blant de aller beste reiser Betina sammen med blant andre Gina Lorentsen og Kamilla Sundmoen til Tsjekkia med rekruttlandslaget.
23-åringen vet hva som må til for å være med i EM-diskusjonen.

Jobber med forsvaret
- Thorir er opptatt av at du må jobbe med forsvarsbiten?
- Ja, jeg er bevisst på det, og jeg synes også det er gøy å spille i treerrollen. Men for å utvikle meg videre, er det også viktig å få spille der, sier Betina.
I Storhamar har hun i perioder spilt mer angrep enn forsvar, og når det norske rekruttlandslaget møter Østerrike, Tsjekkia og Spania fredag, lørdag og søndag gjelder det å stå fram i begge spillets faser.
Betina har naturlig nok ambisjoner om å få spille EM på hjemmebane i desember.
- Jeg har jo ønsker, men det er Thorir som bestemmer hvem som får spille. Derfor gjelder det å gjøre det bra både på landslaget og i serien, mener Betina Riegelhuth.

Sundmoen og Lorentsen
Kamilla Sundmoen og Gina Lorentsen får også en alle tiders sjanse til å vise seg fram i Tsjekkia, og etter den fine starten på sesongen, var også Gina nær en plass i Hergeirssons World Cup-tropp.

Anja starter i dag
Anja Edin ble flyttet fra rekruttlandslaget til den norske A-landslagstroppen etter forfall fra Tine Stange og Tonje Larsen.
Fortsetter Anja å opptre slik hun spilte for Storhamar søndag, ja, så kommer hun til å legge inn en god EM-søknad også.
World Cup spilles i to puljer, og allerede i dag er det kamp mot Romania. Sverige er motstander i morgen, Russland torsdag, og lørdag og søndag er det semifinaler og finale/bronsefinale.
Thorir Hergeirsson har tatt med flere nye spillere, som skal kjøres inn i Norges 6-0 forsvar. Landslagssjefen har også varslet at laget skal drilles i å spille 5-1 - med en forsvarsspiller framskutt.
- Det blir en turnering med litt eksperimentering, sier Hergeirsson til handball.no.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.