BERGEN: Storhamar tok seg greit til 4. runde i cupen mot Årstad i går kveld, og for Anja Edin var det mer enn seieren hun kunne glede seg over.
En kneskade har satt henne tilbake treningsmessig denne sommeren, da hun ikke kunne løpe og trene sammen med lagvenninnene. Og når en vet hvor mye håndballen betyr for Anja, så setter hun umåtelig stor pris på å kunne være med for fullt igjen
Nå er den vonde perioden over.
Anja fryktet en stundt at hun slet med jumpers knee, men det ble avkreftet.
Smertene forsvant ikke av den grunn, og fra juni til august har ikke Anja kunne trene annet enn styrke.


Reist land og strand


Samtidig var hun på søken etter eksperter som kunne få henne smertefri og spilleklar igjen.
- Jeg har reist land og strand for å få hjelp, forteller Anja til HA-sporten.
- En dag ble jeg oppringt av en klinikk i Hamar. De ville forsøke å hjelpe meg, og den første behandlingen på TNT i Hamar fungerte.
- Det er så deilig å være smertefri igjen, sier Edin og setter opp et stort smil.


Trener morgen og kveld


Hun begynte løpetreningen igjen for tre uker siden.
- Jeg trener morgen og kveld, og det har vært en kjempeopptur. Det var jo ikke fritt for at jeg begynte å bli litt bekymret. Jeg ville jo gjøre jobben min for Storhamar, så det var tungt å være ute, sier hun.


Vraket av Thorir


Samtidig ble hun vraket på A-landslaget, og tidligere denne uken sa Thorir Hergeirsson til HA-sporten at Anja var satt ned i rekruttroppen fordi hun var på etterskudd treningsmessig.


Blir trigget


- Treningsmessig ligger jeg etter, men ikke styrkemessig. Sånn sett har skadeperioden gjort meg enda sterkere i og med jeg har kjørt mye fysisk trening.
- Hva med en EM-plass?
- Dit skal jeg. Du vil alltid få ja på et slikt spørsmål fra meg. Nå er jeg skvisa, og veien fram er lang. Jeg er ikke god nok nå, men jeg blir skikkelig trigga når treneren sier at jeg ikke er god nok. Jeg vet at jeg er god nok selv, sier Anja, som er veldig glad for å være tilbake for fullt. Nå har hun framgang hver eneste dag.


Ikke veldig bra


Nå var ikke framgangen så veldig tydelig i går kveld - hverken for Anja eller lagvenninnene. Storhamar gnistret ikke akkurat mot 1. divisjonslaget Årstad.
Trener Arne Senstad fikk ikke de svarene han hadde håpet å få.
- Kamilla (Sundmoen) står fram og er periodevis bra, Betina (Riegelhuth) var hvassere på mål og Lise (Løke) var bra på streken. I forsvar ble det for mye en og en, og jeg er litt spent på om vi løfter oss nok til kampen mot Vipers søndag, sier Arne Senstad.


Hverdagen


Gina Lorentsen har virkelig vært i skuddet for Storhamar den siste tiden med sitt blendende angrepsspill. I går var det skikkelig hverdag for trønderjenta.
I de foregående kampene har hun vært utrolig treffsikker, men denne gangen traff hun ikke med skuddene i det hele tatt, selv om hun hadde nok av forsøk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.