BERGEN: Storhamar tok seg greit til 4. runde i cupen mot Årstad i går kveld, og for Anja Edin var det mer enn seieren hun kunne glede seg over.
En kneskade har satt henne tilbake treningsmessig denne sommeren, da hun ikke kunne løpe og trene sammen med lagvenninnene. Og når en vet hvor mye håndballen betyr for Anja, så setter hun umåtelig stor pris på å kunne være med for fullt igjen
Nå er den vonde perioden over.
Anja fryktet en stundt at hun slet med jumpers knee, men det ble avkreftet.
Smertene forsvant ikke av den grunn, og fra juni til august har ikke Anja kunne trene annet enn styrke.


Reist land og strand


Samtidig var hun på søken etter eksperter som kunne få henne smertefri og spilleklar igjen.
- Jeg har reist land og strand for å få hjelp, forteller Anja til HA-sporten.
- En dag ble jeg oppringt av en klinikk i Hamar. De ville forsøke å hjelpe meg, og den første behandlingen på TNT i Hamar fungerte.
- Det er så deilig å være smertefri igjen, sier Edin og setter opp et stort smil.


Trener morgen og kveld


Hun begynte løpetreningen igjen for tre uker siden.
- Jeg trener morgen og kveld, og det har vært en kjempeopptur. Det var jo ikke fritt for at jeg begynte å bli litt bekymret. Jeg ville jo gjøre jobben min for Storhamar, så det var tungt å være ute, sier hun.


Vraket av Thorir


Samtidig ble hun vraket på A-landslaget, og tidligere denne uken sa Thorir Hergeirsson til HA-sporten at Anja var satt ned i rekruttroppen fordi hun var på etterskudd treningsmessig.


Blir trigget


- Treningsmessig ligger jeg etter, men ikke styrkemessig. Sånn sett har skadeperioden gjort meg enda sterkere i og med jeg har kjørt mye fysisk trening.
- Hva med en EM-plass?
- Dit skal jeg. Du vil alltid få ja på et slikt spørsmål fra meg. Nå er jeg skvisa, og veien fram er lang. Jeg er ikke god nok nå, men jeg blir skikkelig trigga når treneren sier at jeg ikke er god nok. Jeg vet at jeg er god nok selv, sier Anja, som er veldig glad for å være tilbake for fullt. Nå har hun framgang hver eneste dag.


Ikke veldig bra


Nå var ikke framgangen så veldig tydelig i går kveld - hverken for Anja eller lagvenninnene. Storhamar gnistret ikke akkurat mot 1. divisjonslaget Årstad.
Trener Arne Senstad fikk ikke de svarene han hadde håpet å få.
- Kamilla (Sundmoen) står fram og er periodevis bra, Betina (Riegelhuth) var hvassere på mål og Lise (Løke) var bra på streken. I forsvar ble det for mye en og en, og jeg er litt spent på om vi løfter oss nok til kampen mot Vipers søndag, sier Arne Senstad.


Hverdagen


Gina Lorentsen har virkelig vært i skuddet for Storhamar den siste tiden med sitt blendende angrepsspill. I går var det skikkelig hverdag for trønderjenta.
I de foregående kampene har hun vært utrolig treffsikker, men denne gangen traff hun ikke med skuddene i det hele tatt, selv om hun hadde nok av forsøk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00