At Tonje Enkerud er et idrettstalent uten om det vanlig, har lenge vært kjent. Hun spilte da også på landslaget i både håndball og fotball, og for snart fire år siden scoret hun to mål for J16-landslaget i fotball og ordnet EM-kvalifisering for jentene.
Selv hoppet hun av fotballen for å satse på håndball der hun også var - og fortsatt er - landslagsspiller.

Endelig sjansen

I går viste hun tilskuerne i Prestrudhallen at det var et klokt valg å satse på håndball. I playmakerrollen som midtback scoret hun sju mål, var herlig drivende i spillet, tøff i gjennombruddene og en god lagspiller.
- Endelig fikk jeg sjansen i denne rollen. Jeg synes ikke det er blitt så mye spilletid, men jeg synes jeg tok vare på sjansen i dag, fastslo Tonje etter kampen.
I likhet med Martine Hovden er det i playmakerrollen Tonje trives best, men gårsdagens kamp viste definitivt at Martine med stort hell kan bekle den venstre backplassen også.

Inspirerende med Martine

Tonje synes Martine har vært veldig god i playmakerrollen, og at lagvenninnen har lyktes, har også vært en inspirasjon for Tonje.
Flisa-jenta viste at hun taklet eliteserienivået i går, og fastslår at det var en viktig kamp for selvtilliten hennes.
- Hvis du skal nevne din styrke som håndballspiller, så..?
- Hurtighet og gjennombrudd. Jeg er glad i trøkk og fart, smiler Tonje Enkerud. Hun kunne forlate hallen med prisen som Storhamars beste og fikk ros av alle.
- Ja, i dag var Tonje knakende god. Hun er så rå til å gå på mål, og det var herlig å se henne spille, fastslår Kamilla Sundmoen.
Trener Alfred Örn Finnsson brukte ikke svakere superlativer.
- Tonje var fantastisk i dag, men det er ingen overraskelse. Hun er en god midtback med en ekstrem fart, og det var herlig å se henne prestere slik på dette nivået.
- Det er ingen tvil om at vi har flere gode jenter som har spilt litt mindre så langt i sesongen. Tonje har banket på døra hele tiden, sier Finnsson, som mente det var mange som bidro til en hyggelig kveld for Storhamar i går kveld.
- Jentene spiller med lave skuldre, og selv om det ikke henger så godt sammen forsvarsmessig i 2. omgang, gikk vi ikke på en skikkelig downperiode i denne kampen, mener Storhamar-treneren etter 36-24 mot Flint fra Tønsberg.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.