HAMAR: Med ettmålseieren over Romania sikret de norske håndballjentene seg et veldig godt utgangspunkt i det videre spillet i håndball-VM.

Det var Tonje Nøstvold og Katrine Lunde Haraldsen som sto igjen som de to heltinnene etter kampen. Nøstvold fordi hun scoret seiersmålet, og Katrine Lunde Haraldsen som hadde den matchvinnende redningen helt på tampen av det spennende oppgjøret.

Veldig godt forsvar
- Norge spilte framfor alt veldig bra i forsvar, sier Bent Svele.

- De norske jentene kler helt av to strekspillere i verdensklasse. Samtidig leverer Lunde Haraldsen godt målvaktspill. Selv om Norge sliter med skudd bakfra, synes jeg det likevel er tendenser i det norske angrepsspillet. Jeg tror det kommer etter hvert, sier Svele.
Storhamars Anja Edin har fått mye oppmerksomhet i årets VM, og i går spilte hun også det meste av kampen - til tross for at feilprosenten var høyere enn tidligere.
- Anja skal ha for at hun ikke er redd. Hun gjorde noen feil i går, men mistet ikke hodet av den grunn. Anja får tillit og tar steg hele tiden, mener Svele.

Fire viktige poeng
- Går det veien for det norske laget nå?

- Det er det for tidlig å si, men de har fått med seg fire viktige poeng til hovedrunden. Sjansene til å nå semifinalen er i hvert fall veldig gode nå, sier håndballeksperten i TV2.
Det ble en veldig spennende kamp, og Norge hadde flere ganger sjanser til å punktere kampen. Men 14-9 ble til 14-12 ved pause, og 18-15 gikk til rumensk 20-19-ledelse før Karoline Dyhre Breivang, Anja Edin og Kari Mette Johansen scoret hvert sitt mål uten at Romania kom til tellende resultat.
Svært viktige mål på veien til 25-24-seier.
I dag er det kampfri, og i hovedrunden som spilles lørdag til tirsdag, skal Norge møte disse tre lagene fra gruppe D: Sølvvinneren fra EM, Spania, som vant puljen, Sør-Korea og Kina. Kampene vises på samme tid (12.15) også framover. Norge møter Sør-Korea lørdag, Kina søndag og Spania tirsdag.

håndballfaktaNorge - Romania 25-24 (14-12)
SUZHOU: Håndball-VM for kvinner torsdag, gruppe C:
1000 tilskuere
Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen - Tonje Larsen, Ida Alstad 2, Heidi Løke 1, Tonje Nøstvold 5, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 3, Marit Malm Frafjord 3, Linn Kristin Riegelhuth 5, Tine Stange 2, Anja Edin 1, Camilla Herrem 1, Renate Urne.
Toppscorer Romania: Cristina Neagu 9.
Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Romania 2 x 2 min.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00