HAMAR: I sommer var ikke deltakelse i håndball-VM blant de mest realistiske tankene i Anja Edins hode. Men så kom det noen forfall til landslagssamlingen i Kroatia, og denne anledningen brukte Storhamar-spilleren så godt at hun også ble med i den neste troppen Thorir Hergeirsson tok ut.

Også der gjorde hun sine saker så bra at hun plutselig ble den nye publikumsyndlingen i norsk kvinnehåndball.

- Rar opplevelse
I dag reiser Edin sammen med den norske VM-troppen til Kina, nærmere bestemt til Suzhou, men det var spennende dager og timer før de siste aktuelle spillerne fikk vite hvem som hadde fått de fire restplassene i VM-troppen.

- Jeg skal innrømme at jeg var ganske shaky da vi skulle få svaret. Det var samtidig en veldig rar opplevelse, for plutselig var vi fire veldig glade jenter og fire som ikke var spesielt glad, sier Anja Edin.
Hun kjente på situasjonen, og følte med de fire som fikk dårlige nyheter.
- Jeg visste jo at jeg kunne ha vært en av dem, men samtidig var jeg jo kjempeglad for å få være med selv.

- Veldig lærerikt
- Hvordan har det vært å komme ganske så ny inn i gjengen?

- Det har vært veldig, veldig lærerikt. Det er en helt syk vinnerkultur i denne gjengen. Alle spillerne jobber knallhardt for å gjøre hverandre gode. Dette er lagspill på et høyt nivå! Det er laget som skal være godt.
- Regner du med å få en del spilletid i VM?
- Jeg håper naturligvis det nå som jeg er så nær mesterskapet. Men jeg skal gjøre mitt aller beste om jeg spiller ett minutt eller ti. Det er også utrolig engasjerende å sitte på benken med landslaget. Alt dreier seg om hva vi kan gjøre for å være bedre enn motstanderen. Det er kjempeproft. Engasjementet er kjempestort, og vi snakker faglig hele tiden. Snakker om hva vi kan gjøre når vi kommer innpå. I matchene i Trondheim satt jeg mye sammen med Heidi Løke og diskuterte hvilke trekk vi kunne kjøre. Her er det fullt fokus hele tiden.

En kamp om gangen
- Kommer du hjem som verdensmester, tror du?

- Aner ikke. Målet er medalje, men vi er blitt lært opp til å ta en kamp om gangen. Jeg er gira på akkurat det selv også, og jeg tror det er en av årsakene til at det er så fin ro i spillergruppa. Spillerne og hele apparatet er bare opptatt av en kamp om gangen.
Da HA-sporten besøkte Anja før hun skulle reise, var alt utstyret pakket og klart.
- Det er tenkt på alt. Vi har fått alle slags vaksiner, antibac, ja til og med støttestrømper til å bruke på flyturen. Alt er kjempeproft.
- Har du vært i Kina tidligere?
- Ja, en gang. Da dro jeg kort og godt på shoppingtur. Det eneste jeg hadde med meg var pass og kredittkort, men jeg hadde med mer hjem, smiler Edin.
Akkurat det håper hun på nå også, og innerst inne håper hun nok at det er gull…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.