Storhamar-trener Arne Senstad mottok den dystre beskjeden med sjokk sent i går kveld.
HAMAR: - Det er hårda bud. Vi er vel litt i sjokk alle og enhver. Jeg visste at det kom stygge tall, men trodde ikke det var så ille, sier Arne Senstad.
Storhamar-treneren sa i går kveld at han hadde for liten oversikt over konsekvensene, men at han ser at det er ille.
- Vi får bare håpe det dukker opp noen gode løsninger. Det er en fantastisk gjeng og en fantastisk klubb. Det vil være en stor katastrofe om det ender på denne måten, sier Senstad.
- Har bidratt der vi kan
Han kom til klubben i 2006, og etter det har oppturen ute på parketten aldri tatt slutt for Storhamar.
- Vi har kommet så langt. Det ville vært for jæ ... å la det gå i oppløsning, sukker Senstad, som føler at laget har bidratt til å spare der det er mulig.
- Vi har spart der vi har kunnet. Skal man være med i toppen, koster det. Men vi har bodd på skoler på turer og prøvd å bidra. Vi har heller ikke dratt til voldsomt med satsingen. Hadde det vært helt gale-mathias på sport, kunne jeg skjønt hvis folk var motvillige, men det vil jeg ikke være med på at det har vært.
Spent på spillerreaksjonene
Senstad er innforstått med at de kontraktsforslagene spillerne har fått, ikke lenger gjelder. Heller ikke han vet hva framtida bringer.
Bare Izabela Duda har kontrakt for neste sesong.
- Jeg forsto det som at alle spillerne og trenerne nå fikk tillatelse til å snakke med andre klubber. Jeg skjønner hvis folk nå føler at de må tenke på seg sjøl også, men jeg får håpe noen har litt is i magen.
- Men da må det naturligvis komme noen positive signaler på at dette går også, sier Senstad.
- Fått likene ut av skapet
Han har sjøl sagt at han ønsker å fortsette satsingen i Storhamar, men regner nå også med en del reaksjoner fra spillere på vei inn i klubben.
- Vi har noen nye spillere på trappene som vi er langt på vei med. Jeg regner med at de reagerer litt og at det kommer noen spørsmål på denne situasjonen. Det spørs hvor tålmodige de er også, sier Senstad.
- Men jeg er først og fremst opptatt av de som er her.
Han velger å skryte av dagens styre.
- Det har kommet på plass et styre som har klart å få likene ut av skapet. De må få anerkjennelse for den jobben de har gjort i sitt forsøk på å rydde opp.
- Samtidig kan man jo spørre seg hva de som har hatt ansvaret før, har holdt på med.
- Bør stille opp nå
Senstad har nå en klar bønn om hjelp.
- Nå er det ute av våre hender. Forbundet har jo gjort noen unntak før, men jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Hvis politikerne og næringslivet ønsker å ha et damelag i toppen, må de våkne. Hvis ikke ser det ut til at toget for det går om noen dager.
- Man har stilt opp for både fotballen og hockeyen i byen, og jeg skjønner ikke hvis det ikke - under visse forutsetninger selvsagt - er interessant å hjelpe klubben. Om ikke for toppen, så i alle for breddens del.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00