HAMAR: 32 lag gjenstår i EHF-cupen for kvinner, 20 lag fra forrige runde pluss 12 lag som ble slått ut i kvalifiseringen til Champions League.

Blant de sistnevnte finnes Byåsen, som i fjor ble slått ut i kvartfinalen i samme cup.
Trøndernes trener, Geir Oustorp vet hva Storhamar bør håpe på å unngå.

- Unngå Dinamo!
- De bør unngå gode lag fra Øst-Europa. Storhamar holder såpass bra nivå at de bør ha litt samme mål som oss, å møte så attraktiv overkommelig motstand som mulig, sier Geir Oustorp til HA-sporten.

Dersom det er ett lag han skal advare litt ekstra mot, er det Dinamo Volgograd, som trønderne møtte i Champions League-kvalifiseringen.
Russerne vant EHF-cupen i fjor.
- De er tøffe, spesielt på hjemmebane, og er ikke noen drøm å møte. I tillegg er Øst-Europa trøblete fordi det er utfordrende å spille viktige kamper på steder med dårlig mat og dårlige hoteller, sier Oustorp.

- Må ta det vi får
Sportslig leder i Storhamar, Bertil Pålsrud, er fornøyd med helgas sportslige innsats og avansementet til 3. runde.

- Så vidt jeg har klart å sjekke er vel det første gang for et lag fra Hamar, og det er en liten milepæl.
Han har så vidt sett på hvilke lag det er mulig å møte i neste runde, men kjenner ikke så mange i detalj.
- Det er egentlig ikke så mye å spekulere i for oss, vi må bare ta det vi får i trekningen, og forberede oss til kampene best mulig etterpå. Men vi ser jo det er mange tøffe lag fra blant annet Russland, Danmark og Spania.

Tøffe russiske lag
Russland stiller med flest lag i EHF-cupens fjerde runde, med fire. Både Rostov Don og HC Kuban var seedet i forrige runde, men seedingen blir annerledes når lag fra Champions League nå kommer inn.

I fjor ble for eksempel lagene som var seedet som nummer fire, fem og sju slått ut i tredje runde. Da møtte Kuban som fjerdeseedet i andre runde, toppseedede Dinamo Volgograd, og ble slått ut i tredje runde.
Av årets lag i 3. runde spilte Slagelse, Budapest og Ribarroja Champions League forrige sesong, mens fem lag spilte kvartfinale i EHF-Cupen: Dunaferr, Itxako, Dinamo Volgograd, S. Lublin og Byåsen.
Dinamo slo Itxako i finalen, 50-45 sammenlagt.

Drømmemotstanderne
Drømmetrekningen for Storhamar rent sportslig vil trolig være å møte lagene fra Nederland, Sveits eller Hellas.

Sveitsiske Brühl er ifølge Geir Oustorp seriemester i hjemlandet hvert år de siste 15 årene, men holder et lavt nivå internasjonalt.
Nederlandske Amsterdam slo overraskende ut svenske Skövde.
Heller ikke serbiske Naisa-Nis, portugisiske Andebol, slovakiske Bratislava eller tyrkiske Milli Piyango holder spesielt høy sportslig klasse. Alle ble slått ut i første eller andre runde av Champions League-kvalifiseringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.