Det mener Frode Kyvåg. Den tidligere topptreneren, også kjent fra Norway Cup i fotball, var til stede som trener for to 13-årslag fra Bækkelaget, hvor for øvrig de to tvillingene hans spilte på det ene laget.

SOSIALT VIKTIG

- Slike turneringer er helt avgjørende for at Norge skal holde internasjonalt nivå i framtida. Det er i slike turneringer vi finner framtidas elite- og landslagsspillere, sa Kyvåg, som var imponert over egne lag i Storhamar cup.

- Våre lag har ikke spilte fem minutter håndball sammen. I stedet har vi terpet på individuelle ferdigheter. Men det sosiale er også viktig i slike cuper. Det å kunne fungere sammen med andre over tid, er minst like viktig som den sportslige biten.

Undervurdert

- Det er viktig å utvikle både sosiale og empatiske ferdigheter i et lag. Det er viktig for prestasjonene å ha trivsel rundt seg og hver og en er i mental balanse. Det har vi sett veldig mange eksempler på. Og i den forbindelse må jeg si at mange, både trenere og lagledere, har mye å lære, sa Kyvåg, tydelig sjokkert over hva enkelte fikk seg til å gjøre ringside i Vikingskipet.

Tradisjon

Ottestads J15-lag er det blitt en tradisjon å delta i Storhamar cup og J15-laget har vært med i cupen i mange år nå og sikter mot ny deltakelse i 16-årsklassen neste år.

- Helt klart favoritturneringa mi. Et topp arrangement å være med på, sa Mina Stenberg, som i motsetning til noen andre, synes det var helt OK at kampene i de eldste klassene ble delt på Vikingskipet og Stangehallen.

Kommer neste år også

- Vi spilte en kamp i Vikingskipet på morgenen lørdag. Da fikk vi kjent på den virkelige stemningen i Storhamar cup. At vi spilte de resterende kampene i Stangehallen var helt OK det også. Det er jo hjemmebanen vår og det går det alltid an å dra nytte av, sa Mina Stenberg.

Det eneste hun ikke var helt fornøyd med var at laget hennes tapte en av lørdagens kamper med to mål etter og hatt 10-12 sjanser som de satte i treverket.

- Vi burde ha vunnet den kampen også, sa Mina Stenberg, som helt sikkert vil bli å finne i Storhamar cup også neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.