Landslagssjefen hadde flere spillere han ønsket å finsikte både på Stabæk og Storhamar da han satt ringside i går kveld. I 1. omgang var det stort sett hjemmelagets jenter som viste seg fram.
Stabæk ledet 16-9 ved pause etter en halvrotten 1. omgang fra Storhamars side. Den eneste som begynte å vise seg fram før pause, var Betina Riegelhuth (26). Og nettopp Betina har kvaliteter landslagssjefen er på leting etter.

Best på sitt beste

- På sitt beste er Betina Postenligaens beste skytter, og det er ene og alene skuddet som gjør henne aktuell for landslaget, fastslår Thorir Hergeirsson.
Han skal ha møte med de fire Storhamar-jentene som har vært på landslaget i 2013, i Hamar i dag. Der får de landslagssjefens evaluering, men han deler litt av tankene sine med HA-sporten.
Han så Betina Riegelhuth mot Larvik og likte meget godt det hun viste av skuddkvalitet mot Norges beste lag.

Mer stabilitet

- Men hvorfor er hun så anonym mot Glassverket like etterpå? spør Hergeirsson.
- Jeg forventer å se at en spiller som Betina avgjøre slike kamper, sier han.
Hergeirsson syntes han så gode tendenser av Rigelhuth i går kveld.
- Åtte mål på 18 skudd. Hun må ha mer stabil uttelling, sier landslagssjefen, som har gitt Betina flere ting å jobbe med.
Han synes det er greiest at hun forteller om det selv.

Bedre i forsvar

- En av oppgavene er forsvarsspillet, være mer stabil og jobbe med å lese spillet bedre. Jeg har fokusert mye på forsvar og synes det går bedre, forteller Betina, som i tillegg til sine åtte mål i går kveld var nest sist på fire fulltreffere fra strek.
I denne omgang er det bare Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen som er aktuelle når Thorir mandag tar ut troppen til kvalifiseringsspill mot Hvitesussland.
- Er du der, Betina?
- Jeg krysser fingrene for at jeg er med, sier hun.
- Hva med deg og neste år?
- Har fått et kontraktsforslag fra Storhamar, men jeg har ennå ikke svart. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Betina.
I likhet med alle i gult og blått var hun veldig misfornøyd med 1. omgangen.
- Vi gjør det utrolig vanskelig for oss selv før pause. Vi har dem jo i 2. omgang, og det gjør det ekstra bittert å tape med ett mål.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00