HAMAR: Da Arne Senstad hadde ledet sin første Storhamar-trening våren 2006, lurte totningen på hva han egentlig hadde begitt seg ut på.

Han hadde tatt over et lag som ble nummer ti i 1. divisjon i stedet for å si ja til å trene Elverums eliteseriemannskap.
- Men mye falt etter hvert på plass. Vi fikk inn et par viktige spillere i Inger Senstad og Izabela Duda og lagde ei god treningsgruppe av spillere som visste hva de gikk til.

- Det var ruskete
- Du hadde ikke tro på opprykk?

- Opprykk!?! Det var heller motsatt. Det var ruskete i starten, men det gikk seg fort til. Resten har vært et eventyr, sier Senstad som førte laget til bronse det første året - og fjerdeplass forrige sesong.
- Hva skjer videre i Storhamar-eventyret nå?
- Fjerdeplassen var en større prestasjon enn bronsen. Vi startet med minuspoeng, mistet Izabela Duda og Hege Tjugum tidlig i sesongen og hadde mange nye jenter som skulle samspilles.
I Arne Senstads planer skulle vegen videre være å forsterke laget med et par typiske forsvarsspillere for å ta opp kampen med de beste klubbene.

Står ve det vegskille
- Det ble tidlig klart at det ikke var økonomi til det. I stedet måtte vi videreutvikle de vi hadde, og det synes jeg vi har klart bra. Spillerne har hatt en jevn stigning fysisk, og håndballmessig er det framgang både på enkeltspillere og det lagmessige.

- Men vi står ved et vegskille. Storhamar har ei god prestasjonsgruppe, men skal vi videre, må alle være med. Det koster å hente inn nye spillere, og jeg vil si at vi har fått til mye med små ressurser. Spillerne har stått på og vært flinke. Vi har satt i gang prosesser i yngres, men det tar noen år før vi kan fylle på derfra. Vi har 14 spillere i A-stallen, men det er vel bare Iza som har kontrakt etter denne sesongen. Med 14 spillere inkludert to målvakter, har vi akkurat nok til å fylle ut dommerkortet, sier Arne Senstad.

En kritisk fase
Storhamar-treneren er ikke bare opptatt av det som skjer denne sesongen.

- Sportslig har det gått veldig fort til topps, og det kreves et godt apparat til å dra det videre. Jeg synes det har vært trøblete. Det siste året har det vært mye negativt rundt penger og penger, og vi er nå inne i en kritisk fase i forhold til det som skal skje videre.
- Jeg vet at både det gamle og nye styret har jobbet lenge med å få på plass det økonomiske, men det er viktig at ting kommer på plass fort. Ellers kan Storhamar fort bli ei døgnflue i norsk topphåndball. Vi kan ikke vente til mai måned før vi går i kontraktsforhandlinger med dagens spiller. Venter vi for lenge, kan Storhamar risikere spillerflukt, og det ville være fryktelig trist, mener Senstad.
Han forstår at klubben må få orden på gammel moro, men er veldig opptatt av det raskt kommer på plass strategi og rammebetingelser for det som skal skje videre. Ellers frykter han at det kan bli en brå slutt på eventyret.
- Det har jeg også fortalt både nåværende og tidligere styre, sier Senstad.
Han mener bestemt at Storhamar ikke har tatt seg vann over hodet økonomisk i satsingen på et elitelag.
- Vi har vært edruelig i satsingen.

Rammebetingelser
Han ser også på hallsituasjonen som et problem for utviklingen.

- Vi er nesten blitt lovet ny hall de siste to årene, men det virker som om det nå er satt til side. Skal vi ha sjansen til å lage et ordentlig konsept, må vi ha en hall til. Jeg synes mange ting er usikkert rundt Storhamar nå. Jeg er veldig betenkt, og det må komme opp noe så vi vet hvor vegen går videre.
- Dette er et varsku til Hamar. Vi kommer til å gjennomføre denne sesongen bra, men det er opp til idrettsbyen Hamar om de fortsatt vil ha et topplag for kvinner, som har skapt mye entusiasme. Det er nemlig mulig for Hamar å skape et virkelig topplag.
- Se hva de har fått til i Larvik: Ny arena med plass til 4.000 tilskuere, budsjett på 16 millioner kroner og ni heltidsansatte. Det er denne klubben som kommer til Hamar i dag. Det er de vi skal opp mot, sier Arne Senstad, som selv er eliteserietrener på deltid.

Kontrakten går ut
Også hans kontrakt går ut etter denne sesongen.

- Er dette ditt siste år i Storhamar?
- Ja, det ser sånn ut. Jeg har vært fire år i Hamar, og i trenersammenheng er det en ganske lang periode. Men vi har hatt en god plan og jobbet langsiktig. Det er lett å bruke seg opp som trener hvis en er helt bajas undervegs. Men jeg har lært mye jeg også, selv om det fortsatt kan smelle på benken. Ser jeg at klubben og spillerne ønsker meg videre, vil jeg gå i dialog med klubben. Men jeg går ikke på en ny sesong hvis vi står igjen med to spillere. Vi får se når den tid kommer.
Han gleder seg til kveldens seriepremière mot Larvik i Prestrudhallen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.