HAMAR: I dag klokka 12.30 skal Storhamar treffe organisasjonssjef Per Eirik Magnussen.
Det kan trygt kalles et skjebnemøte for klisterdamene fra Hamar Vest.
Magnussen har all dialog med håndballklubbene når det gjelder elitelisens, før sakene styrebehandles.
Han kan ikke gi noe endelig svar, men Storhamar-leder Jan Åge Haug sier møtet er svært viktig.
- De signalene vi får i dette møtet vil være helt avgjørende for vår videre eksistens, innrømmer Haug.
Han håper forbundet kan se bak tallene, og den innsatsen som er lagt ned for å snu situasjonen, og at regnskapet for 2009 ikke gir et riktig bilde av situasjonen.

Forbundet forsinket
Storhamar har nesten ryddet opp i hele den negative egenkapitalen gjennom det ansvarlige lånet fra Hamar kommune, men forsinkelse og periodisering av regnskapet gjorde at hele det ansvarlige lånet ikke kunne plasseres på regnskapsåret i fjor.
Ironisk nok er håndballforbundet mer enn delvis skyld i at gjeldssaneringen med kreditorene tok så lang tid, og dermed at tallene ble svært røde i fjor.
Først ved at de ikke godtok saneringsbetingelsene, noe som er fair. Så ved at brukte så lang tid på å svare på et tilbud om at Vikinglauget kunne kjøpe forbundets gjeld.
Hadde forbundet svart med en gang, ville klubbens tall sett mer ut som den reelle situasjonen.

«Finansmøte» i dag
I går møttes som sagt et 20-talls representanter fra næringslivet i klubbhuset på Prestrud.
Stemningen var spent og dempet før møtet, men underveis nådde applausen ut til trappa, der pressen ventet på resultatet.
Etterpå var nervøsitet skiftet ut med glede og spenning.
Før dagens avklaring i forbundet ønsker ikke næringslivet å gå ut med hva de skal bidra med, men noen har lovet sekssifrede beløp.
I går kveld kom det også penger på bordet, med muligheter for mer i dag. Da møtes flere fra næringslivet for å avgjøre hvor mye de skal gå inn med.
- Et vekkelsesmøte. Utrolig bra for oss som er glad i håndball. Kanskje er det bare i krisetider at det går an å vekke et slikt engasjement, men det var utrolig positivt, forklarer Bent Svele.
Han håper eksempelet med Moss i fotballen også kan gjelde for Storhamar når lisensen skal behandles.
- De fikk beholde lisensen selv om alt ikke var på plass til den rette datoen, etter at de hadde gjort en god jobb, slik vi har gjort. Jeg blir overrasket om forbundet er interessert i å legge ned en bronsevinner, sier Svele.

Overveldet
Også Haug var overveldet av det engasjementet som næringslivet viste. Hamar kommune og Hedmark fylkeskommune lovet også støtte til klubben.
- Jeg tror aldri jeg har vært med på et mer positivt møte noen gang når vi snakker om næringsliv, engasjement og penger.
Haug var opptatt av å formidle et budskap om at klubben nå har mer kontroll på budsjett og økonomi, og at det ikke kommer en ny bønn om hjelp neste år.
- Vi snakker om et langsiktig perspektiv på tre til fem år, og nå begynner organisasjonen å ta igjen behovet som oppsto med den sportslige suksessen som plutselig kom.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00