HAMAR: Heidi Tjugum er både verdensmester og europamester med Norge og har vært rangert som en av verdens aller beste målvakter. Fortsatt har hun med tidligere lagvenninner på landslaget, og en av dem er Anja Edin fra tiden i Storhamar.
- Anja har løst floker
- Anja er jo en kreativ drøm av en spiller, og det er ordentlig morsomt å se henne i aksjon, synes Tjugum.

- Det er ikke alltid alle er med på hennes kreativitet. Når det lykkes, er det gull, men det er noe med å velge det riktige øyeblikket også. Anja er utvilsomt en vanskelig spiller å forholde seg til for motstanderne. De kjenner henne ikke fra før av heller, så det er vanskelig å forutse hva hun gjør.
- Burde hun fått mer spilletid?
- Det kan nok diskuteres. Thorir Hergeirsson ser ut til å ha rangert Ida Alstad foran Anja, og det er sikkert greit ut fra hvilke motstandere man møter. Men Anja har løst noen floker, og det har kommet godt med, sier Tjugum.

Mer åpent enn før
Hun følger VM på tv og synes det er morsomt å se de gode kampene.

- Jeg synes mesterskapet er jevnere enn på lenge, og det er spennende. Tidligere har som regel Norge, Russland og Frankrike tinget på semifinalene. Nå er det mye mer åpent. Det er jo ikke gitt at verken Norge eller Russland går til semifinalen.
- Ja, hvordan tror du Norge gjør det i den viktige kampen mot Spania?
- Norge må sannsynligvis vinne for å ta seg videre. Spania er klare for semifinalen allerede, og det gjør noe med en mentalt. Spania må opp på et veldig høyt nivå for å slå Norge, så vil spørsmålet være om de har det inne nå.

Katrine matchvinner
Heidi Tjugum er klar på at Katrine Lunde Haraldsen blir en nøkkelspiller i dagens kamp.

- Hun startet litt smårustent, men hadde en knallkamp mot Romania. Så er hun bare blitt bedre og bedre.
- Norge er svært avhengig av at Katrine skal prestere. I et mesterskap med mange gode målvakter, synes jeg Katrine er den aller beste. Hun har rutinen og står fram. Katrine avgjør kamper, fastslår Tjugum.
Nå koser hun seg sammen med datteren Vilde (4 ½ måned), og savner ikke landslagsspill.
- Nei, det er jeg ferdig med. Jeg vet hva som kreves, og det er så mye, mye mer enn det folk ser på tv. Men jeg synes det er morsomt å se de gode kampene, sier hun.
Og blant de lagene hun har likt så langt, er Spania:
- De har en offensiv, positiv og dynamisk spillestil, mener Tjugum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00