SARPSBORG: Sparta Sarpsborg - Storhamar Dragons 1-2

Etter en varierende Dragons-sesong ble sluttspillkvartfinalen mot Sparta endelig droppet i gang i Sarpsborg lørdag. Og etter tre jevnspilte perioder og fem sudden death-minutter sikret Christian Larriveé Storhamar første stikk.

Etter kampen var det en fornøyd Dragons-trener Michael Smithurst som møtte HA.

- Jeg var egentlig uvanlig rolig og hadde en god følelse før kampen. Det var deilig å få en kickstart på sluttspillet med borteseier. Nå gjelder det kun å spille, spise og restituere, sa treneren, fullstendig klar over at flere tøffe bataljer venter.

Jevnspilt kvartfinale

Dragons spilte en god førsteperiode, og kom nærmest scoring da Øksnes fikk et straffeslag. Allikevel sto det 0-0 etter 20 minutter i Sparta Amfi.

Etter en mengde gode Dragons-sjanser, var det Sparta som scoret kvartfinalens første, et par minutter ut i andre periode. Magnus Selvaag styrte et skudd frekt forbi Tommy Johansen, og sendte vertene i føringen.

Dragene fra Hamar svarte momentant, og gjorde gleden kortvarig for Sparta. Bare 26 minutter senere ladet nemlig Jimmy Andersson kanonen, og banket 1-1 forbi Jonatan Bjurö i spartanernes bur.

Nervepirrende avslutning

Begge lag hadde muligheten til å avgjøre i tredje periode, men i hver sin ende av isen gjorde målvaktene Tommy Johansen og Jonatan Bjurö solide redninger. Etter kampens andre målløse periode måtte kampen avgjøres med sudden death.

Etter fem Storhamar-dominerte sudden death-minutter tok Christian Larriveé med seg pucken fremover. Kanadieren fikk tid til å skyte, og banket inn den avgjørende pucken.

Dragons tok første stikk i kvartfinaleserien. Neste kamp finner sted i Hamar OL-Amfi lørdag klokka 19.

Se live-sammendrag fra kampen her:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.