Beklagelsen kom sent onsdag kveld, og lyder slik:

- Jeg vil komme med en unnskyldning for det som skjedde på Ottestadbana tirsdag. Unnskyldningen går til Sebastian Solberg, til Ottestad Fotball, til Storhamar Fotball, til med- og motspillere og generelt alle som er glade i fotball. Det som skjedde i går er helt uakseptabelt. Jeg er veldig lei meg og fortvilet. Det eneste jeg kan gjøre er å beklage på det sterkeste fra min side, sier Arbresh Vitija.

 - Fjernt fra det vi står for

Storhamar Fotball hadde et kjapt møte på formiddagen onsdag. Etter møtet sa styremedlem Arve Fuglum følgende:

– Vi i klubben må se saken fra to sider. Først er det den faktiske hendelsen med vår spiller som vi ikke kan akseptere. Slike ting er fjernt fra det vi står for. Han får ikke trene og spille kamper for oss den nærmeste tiden, og han er innforstått med det. Vi har full forståelse for alle reaksjoner som kommer, sier styremedlem Fuglum.

– Er han ferdig i klubben?

– Vi har ikke diskutert den videre framtida for ham her ennå. Det vil vi bruke litt lengre tid på. Vi føler at det haster minst akkurat nå, sier Arve Fuglum.

– I tillegg til den faktiske hendelsen har vi den menneskelige siden, som vi som klubb må følge opp – uavhengig av det han gjorde. Men det betyr ikke at vi aksepterer det som skjedde, sier Fuglum til HA-sporten.

Storhamars sportslige leder, Stig Sæther, har sendt en beklagelse til Ottestad Fotballs styreleder Thommy Mikkelsen. 

– Dette er tungt for klubben. Vi må bare beklage til alle involverte, sier sportslig leder i Storhamar, Stig Sæther.

Representanter fra Storhamar Fotball har også vært i kontakt med Ottestad-trener Simen Arnesen og daglig leder i Ottestad IL, Mari Nordtun. I tillegg var daglig leder Arild Johansen på besøk hjemme hos Sebastian Solberg, som ble slått ned, med blomster.

saken trolig til fotballforbundet

Fotballkretsen mottok ikke dommerrapporten onsdag. Trolig kommer den torsdag.

– Spillerne og klubbene skal få komme med sine forklaringer etter at vi har mottatt rapporten, sier daglig leder Bjørn Nybu.

Alt tyder på at saken blir sendt videre til Norges Fotballforbund. Kretsen kan nemlig ikke ilegge strengere karantene enn seks kamper.

HA-sporten lyktes ikke med å få kontakt med noen i juridisk seksjon i fotballforbundet onsdag. 


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.