Hun har levd og åndet for Storhamar håndball i 20 år, men kombinert det med studier og jobben som sykepleier.

Nå er sykepleieruniformen byttet ut med jobben som daglig leder i klubben hun elsker så høyt.

Hun erkjenner at overgangen fra sykepleier til daglig leder har vært utfordrende for henne.

– Jeg har prøvd å forberede meg, men skal innrømme at det er vanskelig når man ikke helt vet hva man går til. Forrige uke var det sånn at jeg tenkte at jeg skulle på den andre jobben. Jeg er vant til å spille på lag fra jobben som sykepleier med kollegaer og pasienter. Så jeg er vant til å jobbe med andre, og det gjør jeg også her. Men det blir på en litt annen måte, for her er folk frivillig. Jeg synes overgangen har gått greit, smiler Storhamar-kapteinen, og daglig leder, og styremedlem, og spiller, som skryter av klubbens frivillige, som gjør jobben hennes enklere.

Hattemaker Sundmoen

Sundmoen er engasjert på alle områder i klubben, og hun har flere roller, noe hun føler har vært helt naturlig for henne. Nå har hun bestemt seg for at det var på tide å ifra seg kapteinsansvaret.

Slik at det ikke blir noen rollekonflikt.

– Jeg har hatt tre hatter. Vi fant ut at vi skulle se på en løsning der, og nå har vi bestemt at Tonje Enkerud overtar, sier Sundmoen.

Hun så selv at det kan by på problemer at hun skulle være spillergruppas talsmann inn mot trenerteamet, samtidig som hun er daglig leder i klubben.

– Det sier seg selv at det ikke harmonerer helt med de tre tingene, forklarer Sundmoen.

Hun forteller at det var et ganske enkelt valg å ta om å gi fra seg ansvaret som kaptein.

– Man er litt på begge sider. Jeg er i styret, og det er det jeg må stå for hvis det blir noen konflikter, diskusjoner og sånn. Da må jeg være på riktig side, så det ikke hadde blitt noen konflikt for meg som kaptein midt oppe i det. Rett og slett for å dele rollene. Og så tror jeg det er kjempesunt at noen andre tar det. Jeg har vært det lenge, og det har vært en rolle som har vært topp å ha, men at det er på tide at noen andre tar over. Det er rett og slett for at jeg ikke står med ett bein i hver leir.

Hun har vært kaptein i mange år, men hun har ingen anelse om hvor lenge hun faktisk har hatt den rollen.

– Jeg aner ikke. Det er en del år. Men jeg var ute med graviditet ett år, så det finnes andre i laget som kan ta den rollen. Det har bare blitt en naturlig greie at jeg har tatt det.

Blir ertet

I alle år har hun stukket fram kassa og vært sjef, både på banen og i garderoben. Nå skal hun gjøre det samme som klubbens daglige leder.

Og at hun har tatt over som daglig leder er det flere som vet å tøyse med. Spesielt Bent Svele trekker hun fram som personen som har tøyset mest med hennes nye jobb. Hvor hun i praksis er sjefen til sine egne sjefer.

– Bent erter meg hele tiden, men det må jeg tåle. Jeg tøyser litt tilbake. En dag sa jeg at jeg hadde hengt opp VIP-skilt på stolene oppe i hallen, og da sa han: «Er det detta du har gjort i hele dag. Bra, Sundmoen. Kjempebra jobba». De tuller med meg og presser litt på, men det må jeg bare tåle. Eirik og Bent er litt på det, men ellers har det gått veldig greit, forteller hun.

– Arne Senstad er sjefen din på trening, mens du er sjefen hans utenfor banen?

– Ja, men jeg ser det ikke sånn.

– Hvordan ser du det?

– De er fortsatt sjefene mine på banen, og det er det jeg foreløpig forholder meg til. På kontoret har jeg ikke så mye med de å gjøre, egentlig. Her er det mer andre ting som står i fokus. Prater jeg med dem, så er det om dugnader eller dagligdagse ting. Det er ingen sjefsoppgaver mot dem, sier hun.

Sundmoen har det overordnede ansvaret inn mot arrangementer og hjemmekamper for klubben. Men hun skal ikke selv ta del i forberedelsene på kampdagen.

Utfordrende på kampdag

Hun synes det er spennende med den nye, utfordrende jobben. Og det er flere ting hun mener kan bli ekstra utfordrende for henne.

– Det er hvis det skjer noe underveis i kamper, og jeg ikke har gjort ting som skulle vært gjort og ha vært på plass, for eksempel. Men der har jeg folk bak som har vært med på dette siden lenge før jeg begynte, og som vet hva som skal til, så jeg regner med det går fint.

Sundmoen jobber i en 50 prosent stilling som daglig leder, ved siden av å være spiller. Og på kampdager har hun fri fra den daglige jobben. Da er det kun fokus på kamp som gjelder.

Og hun er spent på om hun klarer å legge vekk tankene om at alt er på plass til arrangementet, og om hun kun klarer å fokusere på kampene.

Hun synes i alle fall jobben er akkurat passe krevende.

– Jeg hadde lagt forventningene så høyt. Jeg så for meg at det skulle være «pang» fra start, men sånn er jeg alltid. Jeg tenker heller for mye enn for lite, og så tror jeg ikke helt hvor mye jobb som er i noe før jeg står i det, da kampene begynner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00