Stine Lidén har slitt med å stoppe baller de siste ukene, men mot Larvik var hun god.

Veldig god.

Keeperens redningsprosent på 44 holdt Storhamar inne i kampen mot det som i praksis er en overmakt for alle i Håndball-Norge.

Etter 23-26-tapet tørket Lidén en blanding av irritasjons- og gledestårer.

- Det er deilig endelig å bidra igjen. Det er lenge siden nå. Jeg har gravd meg litt ned, og det var godt å gi litt faen igjen. Endelig var jeg der jeg vet jeg kan være, sier en tydelig rørt 28-åring.

- Samtidig er det frustrerende. Jeg føler at de vinner på våre feil, og det siste målet deres irriterer meg, både smiler og gråter Storhamars nummer én.

Video ble viktig

Lidén har vært langt nede den siste tiden, men i går fikk hun se en skrytevideo assistenttrener Eirik Haugdal hadde satt sammen.

Lidéns tilbakeblikk på samme Lidéns glansdager gjorde underverker.

- Han hadde satt sammen noen gode klipp av meg. Det var godt å se dem, og de hjalp meg i dag, sier hovedpersonen selv.

- Det ble noen fine klipp i dag også?

- Jeg håper det, ler hun. 

Gleder seg til å spille med Løke

Heidi Løke ble presentert for 1.744 elleville Storhamar-supportere i pausa.

Stine Lidén ser fram til å spille med den råsterke storscoreren.

- Det er kjempegøy at hun har valgt å komme hit. Jeg gleder meg til å spille med henne, sier Lidén, som ikke sparer på superlativene når hun beskriver sin nye lagvenninne.

- Vi har hatt mange jevnt gode spillere lenge, men nå får vi en ekte verdensstjerne. Det blir kult, sier keeperen.

Fantastisk åpning

Med en jublende storesøster Løke på tribunen fikk Storhamar en drømmestart på kampen. Mens Lidén og Storhamar-forsvaret frustrerte Larviks stjernespekkede offensiv, hamret Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth inn scoring etter scoring. Da snaue ti minutter var unnagjort, ledet de gule og blå 5-1.

13 minutter var spilt da Larvik-trener Tor Odvar Moen så seg nødt til å ta timeout på stillingen 6-3.

Dessverre for Storhamar ga praten resultater for gjestene. Fire minutter og like mange strake Larvik-goaler senere var 6-3 blitt til 6-7.

Så var det igjen full stopp for serielederen. Stjernespiller Amanda Kurtovic ble frustrert rett ut på benken, Hammerseng-Edin-paret slet med å få fart på kombinasjonene, og plutselig var Storhamar igjen foran med tre.

Da pausesignalet lød, viste måltavla 12-12.

Larvik tok over

Lise Binger ga Storhamar ledelsen rett etter sidebyttet, men så tok Larvik plass bak rattet. Fire bortemål på rappen gjorde at veien til seier med ett så veldig lang ut for Senstads jenter.

Da ni minutter gjensto og Arne Senstad tok sin tredje timeout, ledet Larvik 23-19.

Storhamar kjempet seg inn igjen i rytmen, mye på grunn av flere fine Lidén-redninger, men klarte aldri å gjøre sluttminuttene ordentlig spennende. Larvik vant 26-23.

Storhamars tropp: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad - Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Hilde Egset, Ellen Marie Folkvord, Astrid Mjøen Holstad, Tonje Enkerud, Lise Binger, Betina Riegelhuth.

Les også
SPORT HATV: Heidi Løke hyllet av 1.744 supportere.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.