Etter en halv håndballkamp ledet Storhamar med ett fattig mål mot GRUNDIG-ligaens aller svakeste.

Så tok de gule og blå seg sammen. Etter hvilen seilte de ifra, og Arne Senstads elever vant til slutt komfortabelt 30-22.

- Vi får stramma til i pausa, og jeg er kjempefornøyd med det vi viser som lag i andre omgang, sier Senstad, før han fremhever tre enkeltspillere.

- Sundmoen går foran i angrep, spesielt Folkvord står opp i forsvar, og jeg er fornøyd med den jobben Egset kommer inn og gjør. Vi spilte god håndball etter pause, sier Storhamar-treneren.

Tett start

Første omgang er ikke Senstad like tilfreds med. Lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene. Storhamar slet med å finne nettmaskene, og da halve første omgang var unnagjort, ledet storfavorittene bare med ett.

Da et heltent Rælingen og et frustrert Storhamar gikk i garderoben, hadde ikke forspranget økt det grann.

- Det var som forventa. Det eneste Rælingen kan, er å fighte og slåss, og vi var klare før kampen på at vi måtte gjøre jobben vår. Likevel er vi for passive fra start, beskriver Senstad.

Skjerpet seg

Etter hvilen tydet alt på at Senstad hadde tatt en effektiv alvorsprat med jentene i garderoben. Mens Lidén-erstatter Maria Jektvik Aarstad sørget for at Storhamar omsider fikk noen målvaktsredninger, ga Lise Binger, Kamilla Sundmoen og Kamilla Aambakk gjestene en kjærkommen 20-14-ledelse i løpet av drøye ti minutter.

Og denne gangen så ikke hedmarkingene seg tilbake. Sundmoen og co. vant til slutt komfortabelt 30-22.

Level up

Storhamar har cruiset gjennom 2017s tre første kamper. Stabæk, Gjerpen og Rælingen er alle slått med god margin.

Nivået skrus opp når Glassverket og Larvik nå venter i de neste serierundene.

Senstad er spent på hvordan laget vil takle overgangen.

- Vi får se hvordan det blir. Vi har spilt oss inn mot tre lag som ligger på nedre halvdel av tabellen, og i de neste kampene er vi plutselig i utfordrerposisjon. Vi har bygget selvtillit, og nå tar vi med oss det positive og strammer til der det har glippet, planlegger Senstad.

Storhamars tropp: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad - Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Hilde Egset, Ellen Marie Folkvord, Astrid Mjøen Holstad, Tonje Enkerud, Lise Binger, Betina Riegelhuth.

Les også
SPORT

HATV: Sundmoen er klar for å møte Glassverket og Larvik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00