Det handler om spillerlogistikk og bygging av lag. Og det handler om å være litt mer i forkant.

– Vi skal sette oss ned før jul, og starte planleggingen. Vi skal se på hele pakka. Hva har vi? Hva trenger vi? Hvilke spillere skal få sjansen fra egen yngres avdeling? Det er slike ting vi skal diskutere og jobbe videre med. Det er ikke slik at vi blir ferdige med dette før jul. Ting vil forandre seg på vegen, men vi starter på denne jobben nå før jul, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen til HA-sporten.

For sent på banen

Foran denne sesongen var Storhamar i dialog med backene Henrik Ødegaard (Frisk Asker) og Dennis Sveum (Stavanger).

– Vi var i dialog med Ødegaard og Sveum lenge, men dessverre kom vi for sent på banen med vår backjakt. Vi visste ikke hva budsjettet var. Det bidro til å gjøre dette utfordrende, sier sportssjefen.

Etter det HA-sporten erfarer har Rakstad-Larsen & co. et lønnsbudsjett på om lag fem millioner kroner på 23 spillere denne sesongen. Det ligger an til det samme neste sesong, og derfor kan sportssjefen og trenerne starte prosessen allerede før jul.

12 på utgående kontrakt

– Ved å starte så tidlig får vi bedre muligheter til å finne de spillertypene vi trenger. Vi får et helt annet utgangspunkt, og blir mer konkurransedyktige. Stammen i laget er alltid de som har kontrakt som går videre etter denne sesongen.

12 spillere har kontrakter som går ut etter denne sesongen. Det er halve stallen.

– Det er selvfølgelig flere spillere som det er naturlig å forlenge med. Den prosessen kan starte tidlig, men der vil det ikke skje noe før etter jul, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Sportsutvalget, med Sjur Rakstad-Larsen, Pål-Jan Stokke og Torbjørn Orskaug, vil være sentrale i jobben med planleggingen av neste sesong - sammen med hovedtrener Sjur Robert Nilsen og assistent Pål Johnsen. Det er også naturlig å ta med sportssjefen i yngres avdeling, Mads Hansen, i denne prosessen.

Mye spillerlogistikk

Det ble etter hvert mye jobb med spillerlogistikk etter at denne sesongen startet også. Det har vært skader på blant andre Lars Løkken Østli, Petteri Nummelin, Lars Erik Hesbråten og Christian Larrivée. Sistnevnte har fortsatt ikke spilt en eneste seriekamp denne sesongen. Daniel Hermansson (34) og Joonas Rönnberg (33) ble signert på korttidskontrakter. Storhamar ønsker å forlenge med begge spillerne.

Kontrakten til Hermansson går ut 30. november, mens Rönnberg sin kontrakt går ut 19. desember.

Sjur Rakstad-Larsen forteller at de skal ha et møte med Daniel Hermansson ganske raskt, og trolig skjer det allerede denne uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.