Nyheten om at Heidi Løke er høyaktuell for Storhamar-spill har blitt veldig godt mottatt.

Etter det HA-sporten erfarer skal flere av klubbens sponsorer være villige til å bidra med økonomiske midler for å hente Løke.

Klubben selv, ved styreleder Øystein Holtet, forteller at de ønsker å inngå dialog med sponsorer og andre som kan bidra til å få sydd sammen en pakke som vil lokke Løke til Storhamar.

Klubben selv har ikke midler til å hente Løke, en av verdens beste håndballspillere, uten ekstern hjelp, forklarer styrelederen.

– Vi er på vei opp fra grøfta. Vi kan ikke ta på oss utgifter sånn på hælen. Vi er avhengig av eksterne investorer, sponsorer eller privatpersoner for å få det til, sier han.

Ikke fått henvendelse

Det nye styret i klubben har som policy at de ikke ønsker å ta på seg utgifter, før de vet at de har penger på bok til å dekke det.

– Vi har ikke penger til det per i dag. Vi må finne på noe ekstraordinært, som kronerulling, eller at samarbeidspartnerne våre kommer inn med midler, sier Holtet.

En av klubbens største støttespillere og sponsorer, Boligpartner, forteller at de foreløpig ikke har hørt noe fra klubben.

– Vi har ikke fått noen formell henvendelse fra Storhamar rundt det der, ennå, så det er vanskelig å si noe konkret rundt det. Vi har ikke sett noen planer og tanker fra deres side. Men det er spennende at det nevnes og tenkes profilerte navn i forhold til Storhamar, forteller kommunikasjonssjef i Boligpartner, Bjørnar Mickelson til HA-sporten.

Han forteller at de er positive til å starte dialog med klubben.

– Vi er åpne for å være med i en dialog for å se på muligheter rundt det, hvis den henvendelsen kommer, forteller han.

Boligpartner er imidlertid opptatt av bærekraftig tankegang.

– At de har en tanke rundt det. Ikke bare en tanke rundt hvordan man henter en spiller. Jeg vet ikke hvor lenge de har sett for seg at hun spiller i klubben, men at de har en bærekraftig tanke bak det, også, forklarer Mickelson.

Vil ikke kommentere i media

Sparebanken Hedmark, som også er en av sponsorene, er mindre konkrete på spørsmål om de er positive til å bidra for å hente Heidi Løke til Hamar.

– Vi har faste sponsoravtaler og vi har ikke tradisjon for å gå inn og løfte fram enkeltspillere på denne måten. Vi har årlige sponsorater og diskuterer innholdet i dem direkte med klubbene, forteller kommunikasjonsdirektør Siv Stenseth.

– Er det da i utgangspunktet uaktuelt?

– Poenget er at vi diskuterer innholdet i sponsoratene direkte med klubbene og at vi forholder oss til gjeldende avtaler.

Olrudgruppen forteller at de ikke har for vane å diskutere slike ting med andre enn de det gjelder, og de ønsker ikke kommentere om det er aktuelt å bidra med ekstramidler for å hente Løke.

Styreleder Holtet forteller at klubben nå setter i gang med arbeidet opp mot sponsorer.

– Klubben vil komme med forespørsel nå. Det er ikke alle sponsorer vi har fått tak i ennå. Det er ikke noe som haster på dagen. Men det er veldig artig at folk er villige til dette, forteller Holtet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00