Storhamar-kapteinen har vært en av lagets aller beste spillere i sesongstarten, men måtte stå over forrige seriekamp mot Sola på grunn av kneet.

Etter at hun fikk sprøytet inn hyaluronsyre i kneet i vår, som skal stimulere til bruskdannelse, har hun følt seg bedre og bedre. Men etter Larvik-kampen måtte hun ha en pause.

– Vi var veldig usikre før Larvik-kampen, men jeg testet det før kampen. Etter kampen var vi helt sikre på at jeg ikke skulle spille mot Sola, og at jeg måtte ha en avlastning, sier hun.

Måtte ha påfyll

Hun erkjenner at smertene begynte å komme krypende tilbake, og at hun merket de godt før hun nå fikk ny innsprøytning.

– Ja, men det er litt flere ting. Jeg har kjent smertene litt i det siste, så da tenkte vi at det var greit med påfyll, for det var nok ikke noe igjen i kneet, forteller Sundmoen.

Hun erkjenner at hun ikke kunne spilt uten behandlingen.

– Nå føles det mye bedre på grunn av den, så man kan si at jeg til dels er avhengig av den. Og så vil det sammen med styrketrening bidra til at det kanskje kan ta over etter hvert, at det holder seg mer stabilt over lengre tid. Foreløpig er det ikke helt sånn, så da må jeg gjøre begge deler.

Hun forteller at hun i desember igjen må få en ny dose i kneet.

– Det er for å få litt påfyll, sånn at det skal stimulere mest mulig i starten, forklarer Sundmoen, som fikk nesten hele forrige sesong ødelagt på grunn av den alvorlige kneskaden, og det var lenge usikker om hun i det hele tatt kunne fortsette karrieren.

Tilbake på toppnivå

Derfor er hun glad for at hun så langt denne sesongen har vært tilbake på toppnivå.

– Så er det om å gjøre at jeg må klare å opprettholde nivået. Det er det som er utfordringen nå. Jeg kan ikke være fornøyd med å spille bra i noen kamper. Det hjelper ikke når det ikke blir poeng og vi har mange kamper igjen, forklarer hardhausen.

Storhamar-trener Arne Senstad er glad for at Sundmoen fortsatt spiller håndball, og han er særdeles godt fornøyd med hvordan kapteinen har framstått i starten på sesongen.

– Hun kom godt i gang med sesongen, men nå har hun vært litt ute igjen, så jeg håper at hun kan fortsette der hun slapp mot Larvik, for det er hun som har dratt ordentlig i de kampene der vi har vært gode, forteller den til vanlig beskjedne Senstad. 

Bonus

Arne Senstad mener flere av spillerne sine må begynne å prestere på sitt eget toppnivå, dersom det skal være mulig med poeng mot medaljekandidaten Vipers.

– Poeng er bonus. Vipers og Larvik er helt klart de lagene jeg før sesongstart sa kom til å være i en egen klasse, i forhold til de mannskapene de har, sier Senstad, som håper flere spillere hever nivået.

– Jeg er opptatt av vi tar steg, for jeg synes ikke vi er i nærheten av vårt eget toppnivå. Jeg håper flere  leverer mot Vipers. Da kan det bli gøy, for da ser vi at vi har noe å bidra med, sier han.

Under onsdagens kamp har Senstad de fleste spillerne til rådighet, med unntak av Kristin Høybakken og Tina Engan, som begge sliter med skader.

Han kan fortsatt ikke benytte seg av skuddarmen til storskytter Malene Aambakk, som fremdeles har skuddforbud på grunn av skulderskaden sin.

Dermed vurderer Senstad om han skal stille med færre spillere mot Vipers, og matche de hardt.

– Problemet i de siste kampene våre, hvor vi har fått gode resultater mot de gode lagene, er at jeg synes det er for få spillere som har levert. Det har svingt for mye fra spiller til spiller, fra kamp til kamp. Je venter litt på den dagen vi skal få enda flere til å virke samtidig, og da er det skummelt å bruke spillere som er halvveis, forklarer Senstad, som mener det er mye å hente spesielt fra kant-, linje- og keeperspillet.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00