Årsregnskapet for Storhamar Håndball Elite er klart og viser at klubben gikk med et overskudd på 1.232.000 kroner i 2016 etter å ha omsatt for 6.603.000 kroner.

Storhamar lever dermed opp til kravene fra Norges Håndballforbund om å få skuta på rett kjøl igjen etter at de nesten gikk konkurs og som første klubb i Norge ble degradert til 1. divisjon i 2015.

SE HER: HAs artikkel fra da Holtet & Co. overtok.

Egenkapitalen i rute

Ved utgangen av 2016 har de fortsatt en negativ egenkapital, men den er nå redusert til 600.000 kroner etter at den var oppe i 3,1 millioner kroner ved utgangen av 2014.

Som følge av dette resultatet er lisensen for spill i eliteserien 2017/18 allerede sikret med god margin og det vil ikke kunne bli snakk om poengtrekk.

– Vi ligger ganske langt foran planen. Fortsetter vi i noenlunde samme stilen skal vi klare dette, sier Øystein Holtet til HA-sporten.

Dugnadsinnsatsen

Styrelederen framhever dugnadsinnsatsen internt som meget god når han forklarer det økonomiske oppsvinget i tillegg til et godt samarbeid med det lokale næringslivet.

– Uten disse to faktorene ville ikke klubben eksistert i dag, sier Holtet.

Kostnadskutt

Han legger til følgende:

– Vi har fått full effekt av kostnadskutt i administrasjon og i andre kostnader som ikke er avgjørende for den sportslige kvaliteten. I tillegg har vi doblet antall sponsorer de siste 18 månedene. Vi har også hatt en publikumsøkning på rundt 50 prosent i samme periode.

Vår posisjon er kraftig forbedret, men vi må fortsette med sterk kostnadskontroll og tett samarbeid med næringslivet for å komme opp på positiv egenkapital innen 31.12.2018, sier Holtet.

I praksis har Storhamar redusert fra to administrative årsverk til et halvt årsverk. Resten gjøres nå på dugnad.

Positivt med nei

Øystein Holtet legger heller ikke skjul på at det ble en viktig sak for ham å rydde opp i Storhamar etter at han ble valgt som styreleder og det etter hvert ble avslørt hvor elendig økonomien til kluben var.

Først ønsket han og styret å få økonomisk hjelp fra kommunen for å komme i mål, men det ble blankt og raskt avvist.

I ettertid mener han nå at det trolig var helt greit for Storhamar at det ble som det ble.

– Det gjorde at vi fikk en vanvittig oppmerksomhet rundt arbeidet vårt. Det skapte et engasjement. Nå er vi stolte av det vi har gjort, selv om vi også ser at klubber som Glassverket, Halden og Gjerpen har fått penger av kommunen da de trengte hjelp.

– Vi er stolte av at vi klarte oss uten det, og det sittende styret kommer aldri til å be om penger fra kommunen, sier Holtet, som også er adminstrierende direktør i Olrudgruppen – en av de viktigste samarbeidspartnerne til Storhamar Håndball Elite.

– Det er en moderat avtale vi har med Storhamar, men arbeidsgiveren min er grei på den måten at den gir meg og Vegar Strøm tid til å drive med dette i tillegg til jobbene vi har i Olrudgruppen.

Han legger heller ikke skjul på at å redde Storhamar ble en viktig oppgave for ham rent personlig.

– Når jeg først skal gjøre noe går jeg «all in». Jeg har dette i ryggmargen 24 timer, sier Øystein Holtet til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00