– Det har vært perioder hvor jeg har vurdert å gi meg helt med håndball. Å gå skadet så lenge er ikke lett, smiler Martine Hovden.

Storhamar-spilleren var spådd en lysende karriere. Hun var med i landslagsdiskusjonen og de fleste piler pekte opp og fram for Fredrikstad-jenta, som kom til Hamar før sesongen 2013/14.

Etter en god sesong i Prestrudhallen kom imidlertid skadene.

Mislykket operasjon

Hovden har vært gjennom to kneoperasjoner. Den første var ikke vellykket.

– Jeg måtte reoperere kneet, og bruskskaden jeg har i dag vil aldri bli helt bra, forteller Martine som endelig var tilbake på banen mot Halden.

25-åringen var ikke fenomenal i sitt comeback, men både hun, lagvenninner, trenere og supportere gledet seg over at hun var tilbake og kampklar.

– Det er hyggelig, smiler Martine beskjedent etter å ha fått brukbart med spilletid mot bunnlaget fra Østfold.

Roser jentene

I april er det to år siden Martine for alvor fikk trøbbel med kneet. Riktignok har hun hatt et par returer til håndballen, før nye skader har stanset henne. Før jul fikk hun en kraftig hjernerystelse under oppvarming før trening. Den har plaget henne fram til for én uke siden. Da kunne hun trene for fullt.

– Lagvenninnene har vært veldig viktig for meg i denne lange perioden. De har alltid heiet på meg, og var viktige da jeg hadde mine tyngste perioder, forteller Hovden som scoret to mål mot Halden.

Blir om klubben vil

– Jeg har masse å gå på spillemessig. Kampen i dag var ikke veldig bra for min del, men dersom klubben vil ha meg med også etter denne sesongen, kommer jeg til å satse videre, sier Østfold-jenta som ikke frykter nye skader.

– Jeg går ikke rundt og bekymrer meg om det, og når jeg spiller tenker jeg ikke på det i det hele tatt, sier spilleren som stort sett har slitt med alvorlige skader som Storhamar-spiller.

– Jeg har heldigvis vært forskånet for småskader, fleiper Martine Hovden, som etter snaut to år med skader gledet seg over å være smertefri, kampklar og med på å banke Halden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.