Før helgen smalt det nærmest som en bombe: Heidi Løke er høyaktuell for Storhamar-spill.

– Det er veldig interessant med Storhamar. Jeg har snakket en del med Arne (Senstad), sier Løke.

Hun liker ambisjonene klubben har, og at hun kan få være del i å utvikle klubben, hvor hun vil bli lagkamerat med søsteren Lise.

– Lise er der, Arne er der, og jeg vet at Arne gjør en god jobb, og han er utrolig flink, og har ambisjoner. Det er viktig for meg. Jeg vil være et sted hvor man har ambisjoner og hvor klubben har ambisjoner, sier Løke til HA-sporten.

Vil bidra til utvikling

– Hva slags ambisjoner må klubben ha?

– Ikke være fornøyd med å være midt på treet. At man vil jobbe seg oppover og kanskje spille i Europa, og det tror jeg Storhamar har gode muligheter til etter hvert, svarer hun.

Hun er imponert over den jobben Senstad har gjort med klubben, og hun håper at dersom hun kommer til Storhamar, kan det lokke andre klassespillere til å ta veien til klubben.

– Det er viktig for meg at man hele tiden vil utvikle seg, og det føler jeg at jeg fortsatt vil, selv om jeg snart er 34 år. Jeg føler jeg har en del gode år igjen på håndballbanen. Jeg har hatt en liten skade i ankelen siden før OL, og nå får den hvile, og da er jeg hundre prosent igjen etter graviditeten. Jeg har ambisjoner om å fortsette for landslaget, og at jeg har en del å bidra med.

Hun vet også at hverdagen blir ganske annerledes fra den hun har vært vant til i storklubben Györ i Ungarn.

– Ja, selvfølgelig. Men jeg har vært med og bygget opp en klubb før, med Gjerpen, og det var veldig gøy. Jeg har sagt jeg vil gjøre det igjen. Mange vil kanskje si jeg trapper ned, men jeg vil ikke si det. Jeg skal ikke trappe ned. Jeg skal trene like mye som jeg har gjort, og bidra med like mye selv om det er en annen klubb, forteller Løke.

Frykter ikke konkurransen

Lillesøster Lise har stor tro på at en overgang går i orden.

– Muligheten er ganske stor. Hun er kjempemotivert og snakker om Storhamar som en mulighet. Det er for så vidt den klubben hun har hatt mest kontakt med i Norge nå. Men det er mye som må komme på plass for Heidis del, men hun er kjempemotivert for Storhamar, forteller Lise Løke.

Hun frykter helle ikke konkurransen fra storesøsteren, som spiller i samme strekposisjon.

– Det går helt fint og er ikke noe problem. Vi har spilt på lag før, også, uten at det har vært noe problem. Jeg skjønner når jeg er dårlig og når jeg er god. Så hvis hun spiller og gjør det bra, som hun stort sett gjør, så får jeg bare ta opp konkurransen og prøve å bli bedre enn henne, sier hun.

Styreleder i Storhamar håndball elite, Øystein Holtet, bekrefter at de jobber med å få rammene på plass slik at de kan komme med et tilbud.

– Vi har ikke penger til det per i dag. Vi må finne på noe ekstraordinært, som kronerulling, eller at samarbeidspartnerne våre kommer inn med midler. Vi jobber med sponsorer hele tiden, og dette vil bli en del av diskusjonen vi har med dem, forteller Holtet.

Løke fortsatt sulten

Heidi Løke er klar på at det ikke er økonomiske motiver som gjør at hun er interessert i spill for Storhamar.

– Jeg er 34 år, litt opptatt av hva jeg skal gjøre etter karrieren, i forhold til sivil jobb. Men det har jeg snakket litt med Arne om. Jeg vet at det er forskjell på å være proff i Györ og å spille i en norsk klubb. Dette gjør jeg for å være med å bygge opp noe, ikke for det økonomiske. Det betyr ikke så mye. Det er kanskje det rundt som betyr mest for meg, forklarer Heidi, som har samboer og en sønn fra tidligere.

Hun er klar på at hun føler hun har veldig mange gode år igjen på håndballbanen.

– Jeg føler ikke at jeg er ferdig enda, sier hun offensivt.

Lillesøster Lise, som er i sitt siste år av kontrakten med Storhamar, og usikker på om kroppen tåler å fortsette spill på øverste nivå, håper folk klinker til og får sydd sammen en god nok pakke til å lokke Heidi til Hamar.

– Jeg håper jo at publikum, styret, spillerne og alle synes det kan gi en liten boost hvis hun kommer, og at man prøver å få det til, svarer Lise, som tror klubben vil være med å kjempe i toppen med Heidi på plass i Storhamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.